Soome oli neljapäeva hommiku seisuga Põhjala riikidest ainus, kellega Trump polnud veel ühendust võtnud. Soome president Sauli Niinistö õnnitles Trumpi valimisvõidu puhul kohe, kui tulemused selgusid.

Neljapäeva pärastlõunal saatis aga Soome presidendi kantselei teate, et Trump ja Niinistö vestlesid telefonitsi, vahendab Iltalehti. Muuseas arutati kahe riigi omavahelisi suhteid ja suhteid Venemaaga. Trump palus edastada oma tervitused ka Soome rahvale ja lisada, et soomlased on suurepärane rahvas.

Esmalt Põhjamaade riigipeadega ühendust võtnud Trump pole seni aga rääkinud Baltimaade riigijuhtidega. Presidendi kantselei avalike suhete osakonna juhataja Piret Pert kinnitas Delfile, et Kaljulaid õnnitles Trumpi presidendivalimiste võidu puhul, kuid muud kontakti pole nende vahel olnud.

Detsembri alguses helistas Trump Norra peaministrile Erna Solbergile.

„Kaks liidrit rääkisid Ühendriikide ja Norra vahelistest tugevatest suhetest. Trump ütles, et ootab võimalust tugevdada suhteid ülemaailmse kogukonnaga,“ teatati Trumpi meeskonna avalduses.

Trump on olnud ühenduses ka Rootsi peaministri Stefan Löfveniga, kellega rääkis novembri lõpus. Löfveni kantselei teatel oli juba enne seda peetud dialoogi Trumpi üleminekumeeskonna liikmetega.

Omavahelises vestluses esitas Trump Löfvenile kutse kohtumisele viimase tulevase USA-visiidi käigus.

Esimesena sai Trumpi kõne juba novembri keskel Taani peaminister Lars Løkke Rasmussen. NATO riigina on Taanil olnud USA-ga traditsiooniliselt soojad ja tugevad suhted.