Oma kliente teavitas internetis ja füüsilise poena Tallinnas Narva maanteel tegutsenud ettevõte AA Iludus OÜ tegevuse lõpust SMS-iga, kuid ilma ainsagi põhjenduseta, miks.

Püsikliendid said iludus.ee veebipoelt sõnumi sisuga „Müüme lao tühjaks. Selle aasta viimane tühjendusmüük on alanud. Kasuta allahindluskoodi, mis kehtib kuni 30. novembrini."

Sõnum ei anna otseselt aimu sellest, et pood tegevuse lõpetaks, kuid täpselt nii juhtus 1. detsembril, kui domeen iludus.ee suunas otse Eesti veebiilupoodide tippu trooniva Loverte lehele.

Loverte (varasem Levelzone) omanikfirma Joost-Level OÜ omanik Ivo Joost ütles Delfile, et iludus.ee domeen osteti. „Iludus.ee domeeni majandanud ettevõte tegutseb tõenäoliselt edasi. Meie ostsime vaid domeeni," selgitas Joost.

Kolm päeva enne domeeni üleminekut uuele operaatorile pani iludus.ee endine omanik veebi teate, et ka Tallinnas Narva maanteel tegutsev füüsiline pood sulgeb 30. novembril uksed.

„Meie oleme ka iludus.ee klientidele selle info välja saatnud uudiskirjas, esmaspäeval väljastame ka pressiteate," lubas Joost. Avalikkuse teavitamisega ei kiirustata, kuna soovitakse olla lõplikult veendunud, et kõik suunamised iludus.ee domeenilt Loverte lehele toimuvad sujuvalt ja kliendile arusaadavalt. Ka soovitakse Loverte lehele paigaldada teade, mis selgitab uut olukorda.

Loverte taga seisev Joost-Level OÜ on Rakvere firma, millel on Rakveres asuv füüsiline klienditeenindus. Nüüd plaanib Loverte oma veebipoega veelgi kasvada ja avada Tallinnas lao ja poed. Ivo Joosti sõnul on Loverte kasvanud Eesti suurimaks veebis tegutsevaks ilukaubamajaks ning möödunud Eesti esimesest parfüüme ja ilukaupu odavalt müünud MyLook OÜ-st.

Iludus.ee taga seisev ettevõte AA Iludus OÜ on aga viimastel aastatel tegutsenud kahjumiga ning ettevõtte omakapital on kümneid tuhandeid eurosid miinuses. Samas oli iludus.ee müügitulu 2015. aastal üle 800 000 euro. Võrdluseks MyLookil ja Lovertel vastavalt 2,9 ja 2,6 miljonit eurot.

Hea lugeja, kirjuta meile oma kogemustest iludus.ee veebipoega aadressil kasulik@delfi.ee.