Keskerakonna avalike suhete juht Taavi Pukk ütles Delfile, et sel aastal kulus Keskerakonnal õigusabikuludeks 160 000 eurot, millest Edgar Savisaare õigusabikulude osa on hinnanguliselt pool. Seega maksis erakond Savisaare advokaaditasusid tänavu umbes 80 000 euro ulatuses.

Mais kirjutasime, et Keskerakonna 2016. aasta eelarves oli õigusabikuludeks ette nähtud 60 000 eurot. Seega on õigusabikulud Keskerakonnal tänavu üle eelarve läinud 100 000 euro võrra.

Aasta jooksul (alates möödunud aasta oktoobrist) kulus Keskerakonnal Edgar Savisaart sõidutanud väikebussile kokku umbes 50 000 eurot, mille hulgas on autojuhi töötasu, maksud, kütus ja rent.

Edgar Savisaare kasutuses olev väikebuss

Savisaare töötasule kulus koos töötaja ja tööandja maksudega Puki sõnul umbes 56 000 eurot.

Kokku kulus Keskerakonnal Edgar Savisaarele sel aastal seega umbes 186 000 eurot. See tähendab, et Savisaarele on aasta jooksul kulunud enam kui kümme protsenti erakonna eelarvest. Keskerakonna sissetulek on olnud nimelt umbes 400 000 eurot kvartalis ehk umbes 1,6 miljonit eurot aastas.

Erakond on otsustanud küll detsembris Savisaare õiguskulusid mitte maksta, kuid muid hüvesid tasutakse edasi. Palka küll vaid juhul, kui Savisaar lepingule allkirja annab. Järgmisel aastal on kõik rahakraanid praeguste andmete järgi aga taas avatud.