Peaministrilt uuriti valitsuse pressikonverenstil, kas maaeluminister Martin Repinski on tekitanud oma ametikohale korvamatut kahju, ja miks Ratas arvab, et Repinski on sellele ametikohale sobiv.

„See olukord ei meeldi ka mulle,” ütles seepeale peaminister Ratas. „Ma olen Martin Repinskiga vestelnud nii täna kui ka eile kui ka üleeile õhtul. Minu sõnum on olnud talle üks, et need väga tõsised kahtlustused või väärteod, mis ta on teinud, tuleb ümber lükata, kui need ei vasta tõele. Neid tuleb ümber lükata nii kaua, kuni on selge, et ta tegevus on olnud õige. Loomulikult selle ümberlükkamiseks ei ole aega järgnevad kümme aastat, selge on see, et ta peab andma väga selged vastused lähiajal,” lausus Ratas.

Küll aga ei saa Ratase sõnul öelda, et Repinskiga seoses esile kerkinud probleemid oleks maaeluministri ametikohale korvamatut kahju teinud. „Ma arvan, et seda oleks tehtud siis, kui valitsus ei leiaks enam maaeluministrit, oleks ainult linnaeluminister. Seda ei ole. Vastupidi – oleme püüdnud seda valdkonda tõhustada ja anda lisaressurssi,” kinnitas Ratas.