Kõigepealt andsid vande uued riigikogu liikmed Helmut Hallemaa, Eevi Paasmäe, Toomas Väinaste, Marko Šorin ja Tiit Terik. Samuti Barbi Pilvre. Uus peaminister Jüri Ratas sõnas, et tõotab pühalikult jääda ustavaks EV põhiseaduslikule korrale. Seejärel andsid kõik uue valitsuse 15 ministrit ametivande. Riigikogu spiiker Eiki Nestor vabastas seejärel Taavi Rõivase valitsuse ning määras ametisse Jüri ratase valitsuse. Kohal oli 97 riigikogu liiget, puudus 7.

Umbes kell 14.45 saabuvad ametist lahkunud peaminister Taavi Rõivas, ametisse astunud peaminister Jüri Ratas ning riigisekretär Heiki Loot Stenbocki majja. Ametist lahkuv peaminister annab uuele peaministrile üle tööruumid.

Eile kohtus president Kersti Kaljulaid Kadriorus presidendi kantseleis Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu moodustatud uue valitsuse ministritega ning nimetas Jüri Ratase juhitava valitsuse ametisse.

“Parlament on andnud Jüri Ratasele volituse valitsuse moodustamiseks. See valitsus ja koalitsioonileping on seega rahva tahe ning rahval on alati õigus,” ütles president Kersti Kaljulaid.

Valitsus astub ametisse koosseisus peaminister Jüri Ratas, majandus- ja taristuminister Kadri Simson, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, maaeluminister Martin Repinski, regionaalminister Mihhail Korb, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, kultuuriminister Indrek Saar, välisminister Sven Mikser, siseminister Andres Anvelt, ettevõtlus- ja majandusarengu minister Urve Palo, kaitseminister Margus Tsahkna, sotsiaalkaitseminister Kaia Iva, justiitsminister Urmas Reinsalu, rahandusminister Sven Sester ja keskkonnaminister Marko Pomerants.