Riigikogu esimees, sotsiaaldemokraat Eiki Nestor otsustas ära jätta esinemise eilsel noortekonverentsil "Lahe koolipäev", sest seal esines MMS-i skandaaliga tuntuks saanud doktor Riina Raudsik.

Eiki Nestor nimetas sotsiaalmeedias doktor Riina Raudsikku inimeseks, kes soovitab ravi asemel oma tervist kloori joomisega kahjustada. "See ei ole mitte ainult rumal, vaid ka ohtlik. Ma arvan, et hakkajad Eesti noored ei peaks sellist jama kuulama," leidis Nestor.

Seepeale saatis doktor Riina Raudsik täna lõunal pressiteate, kus nõuab Eiki Nestorilt ebaõigete andmete ümberlükkamist ja paranduste avaldamist nii Facebooki lehel, Postimehes, Delfis kui ka Õhtulehes. Samuti palub Raudsik esitada samades allikates ka vabandus tema ees.

Põhjendusena on Riina Raudsik välja toonud, et on pika 40-aastase kogemusega arst, keda meditsiinisüsteemis nimetatakse tihti kassiks, kes kõnnib omapead. "Oma julgete väljaütlemiste pärast on teda palju hukka mõistetud, kuid tema patsiendid hindavad tema pühendumust kõrgelt. Teda on alati huvitanud terviklik tervishoid, kus tõenduspõhine meditsiin ja täiendavad tervenduspraktikad ning inimese enda vastutus tervise eest teevad ühiselt koostööd," seisab nõudes.

Lisaks on pressiteates välja toodud, et alates 21. septembrist 2015 on tema kohta avaldatud erinevaid artikleid, mis sisaldavad ebaõigeid andmeid ja on tema au teotavad. Põhiliseks argumendiks on, et artiklid halvustavad teda ja tema ravivõtteid ning väidavad, justkui propageeriks doktor Raudsik kloordioksiidi (MMS) ravimina.

Pressiteates on välja toodud, et Eiki Nestori postitus eksitab lugejaid, ei tugine tõenditel ning ei edasta tõest ja ausat teavet doktor Riina Raudsiku kohta.

Eiki Nestori vastus:

Vaat siis, noortele mõeldud vabandus lendab hoopis teistel põhjustel. Selgitan siinkohal.
Salliva ja tolerantse inimesena pean ma oma kohuseks suu lahti teha juhul, kui inimesi lollitatakse ja seda veel sellisel moel, mis on neile ohtlik. On igati arusaadav, kui tervisehädadega kimpus olles soovime me kiiresti terveks saada. Seejuures ei suuda teaduspõhine meditsiin meid alati veel nii kiiresti aidata. Selle teadmisega on abivajajal raske leppida. Kui nüüd pöördutakse kelle iganes imeravija poole, siis parimal juhul ei saa inimese tervis sellest kahjustatud. Teinekord on aga pakutu talle lausa ohtlik.

Teadusele mittepõhinev tervise parandamine ei ole meditsiin vaid pettus. See alatus teenib raha inimliku soovi - kiiresti terveks saada – pealt. Ja siinkohal saab minu sallivus otsa. Teenida kannatustelt pettuse teel on alatu.

Olen saanud etteheite minu Facebook´i postituses oleva lause tõttu „soovitab inimestel ravi asemel oma tervist kloori joomisega kahjustada“. Parandan ja täpsustan siis seda ütlemist.

Riina Raudsik on kirjutanud eessõna ja olnud konsultant 2009. aastal eesti keeles ilmunud Robert O. Youngi raamatule „PH-ime. Tasakaalusta oma toitumist. Paranda oma tervist.“ Avades selle raamatu suvalise koha pealt (näiteks leheküljed 116, 117, 118) leiate sealt korduvat soovitust kloordioksiidi juua. Raamatu eessõnas Riina Raudsik ütleb meile, tsiteerin „Soovitan seda raamatut lugeda. See aitab vabaneda müütidest, mida meditsiinis ikka veel aeg-ajalt kuulda võib“.

Ma usun, et minu perearst oleks keeldunud sellisele raamatule eessõna kirjutamisest või siis piirdunud kahe lausega – „Palun ärge seda jama uskuge. See on teile ohtlik.“

Raamatu autor muuseas, on mõistetud USA-s süüdi ebaseadusliku meditsiini praktiseerimises ja pettustes. Istub ilmselt vangis.

Eesti Arstide Liidu volikogu arvas Riina Raudsiku liidu liikmete hulgast välja põhikirjaliste kohustuste mittetäitmise tõttu, kuna ta ei järgi oma tegevuses ja käitumises Eesti arstieetika koodeksit. Punkt.