Endine ETK, uue nimega Coop Keskühistu on Eesti suurim kaubanduskett, mille alla kuulub 355 kauplust, millest valdava enamuse moodustavad AjaO, Konsumi, Maksimarketi, E-Ehituskeskuse ja Tööriistamarketi poed.

"Ma võin seda valesti hääldada, aga meie AjaO kaupluse kohale on kerkinud silt "kuup" või "koop". Mida see tähendab, ma ei tea, aga see on nüüd meie poe nimi," kõlab väikeasulas elava pensionäri lause kohaliku Coop Keskühistu poe teemal.

Tegelikult pole poodide nimesid muudetud. Coopi brändi lihtsalt turundatakse ETK omast märksa rohkem. See aga ei jäta palju ruumi oletustele, et tõenäoliselt on kogu võrgustiku poodide tuleviku nimekuju just Coop.

Coop Keskühistu kommunikatsioonijuht Martin Miido seda ümber ei lükka. Kommentaaris Delfile ütles ta, et täna on Coopil hüpermarketid, mis kannavad Maksimarketi, supermarketid Konsumi ning kohalikud poed AjaO nime.

Kas üldse ja mida plaanime kauplustega täpsemalt teha, saame rääkida aga ainult sellisel juhul ja siis, kui vastavad otsused tehtud.
Martin Miido, Coop Keskühistu kommunikatsioonijuht

"Kõigil neil on ettenähtud müügipinna suurused ja sortimendi mahud. Aasta eest võtsime kasutusele Coopi nime ning juba täna saame öelda, et kaubamärk on väga kiirelt tuntust kogunud. Seda, kas üldse ja mida plaanime kauplustega täpsemalt teha, saame rääkida aga ainult sellisel juhul ja siis, kui vastavad otsused tehtud," ei välistanud Miido võimalust, et just Coop kui kaubamärk võib tulevikus erisused Konsum, Maksimarket ja A&O kaotada.

Alles hiljuti teatas Rimi Säästumarketite kadumisest ning põhjendas otsust sellega, et ühe brändiga on lihtsam turul tegutseda ja tarbijatele end selgemini müüa. Coopi kommunikatsioonijuht Martin Miido nõustub sellega.

"Ühtse brändi kasutamine kahe asemel on loomulikult efektiivsem ning Rimi sellkohane otsus on igati mõistetav," ütles Miido.

Praeguse seisuga ütleb Miido, et Coopi kaupluste osas mingeid muudatusotsuseid tehtud pole.

Coopi nimekuju on rahvusvaheline tähis ettevõtlusvormist kooperatiivist. Coopi kaubamärk on kasutusel paljudes maailma riikides nii Euroopas kui väljaspool.