Mäekõrguselt rohkem kui teised kõneisikud on e-Eesti teemat maailma meedias tuvustanud oktoobris ametist lahkunud president Toomas Hendrik Ilves, sel nädalal umbusaldatud peaminister Taavi Rõivas ja järgmise aasta alguses ametist lahkuv majandusministeeriumi asekantsler Taavi Kotka, kirjutas Geenius.ee.

Ilves, Rõivas ja Kotka said sõna traditsioonilises meedias, online-meedias ja sotsiaalmeedias jõudes nii kokku lugejaskonnani, mis oli kordades suurem võrreldes teiste kõneisikutega.

Ilves, Rõivas ja Kotka olid ühe või teise näitaja poolest ja artiklite põhihulga poolest selgelt rohkem kajastatud kui ülejäänud kõneisikud. Monitooringus jälgiti muuseas ka näiteks riigi infosüsteemi ameti, ettevõtluse arendamise sihtasutuse, Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu, ministeeriumite esindajaid, kes seoses e-Eesti teemadega meediasse võivad sattuda.

Temaatiliselt räägiti e-Eestiga seoses kõige rohkem e-residentsusest, vähem olid esindatud märksõnad nagu e-teenused ja e-Eesti.

Kommunikatsioonieksperdi Daniel Vaariku sõnul oleks eelneva põhjal kerge muretsema hakata, kuid Eesti e-maine on siiski tugeval alusel. "Arvan, et meil on hea seis mitmel põhjusel: Eesti e-maine on kujundanud mõned reaalsed lahendused (alates Skype'ist ning lõpetades e-residentsusega). Teiseks, see lugu, mis meil rääkida on, ei olegi nii keeruline, sellega saab tahtmise korral hakkama päris suur hulk inimesi Eestis. Kolmandaks: ka kõnealused inimesed ei kao ju kuhugi, Taavi Rõivas ja Taavi Kotka jäävad ikka rääkima e-Eestist ja ma usun, et sama jääb tegema ka Toomas Hendrik Ilves."