Velitski sõnul kavatses naine osta taparelvad 42-aastaselt mehelt, keda süüdistatakse kuriteole kaasaaitamises. Mees tellis prokuröri väitel püstoli kaliibriga 22, padruneid, pipragaasi, kärbiku, automaadi ja käsigranaate, vahendab Ilta-Sanomat.

„Eesmärk oli tappa vähemalt 40 juhuslikult valitud isikut,“ ütles Velitski.

Naine kavatses prokuröri sõnul blokeerida väljapääsu klassiruumist, lastes selle pipragaasi täis, ning alustada kohe klassis viibivate inimeste mahalaskmist.

Naine harjutas laskmist. Ta võttis kiirlaene ja oli mehele relvade eest maksnud juba 2630 eurot. Kui politsei sekkus, oli mees juba hankinud püstoli ja andnud naisele sellele sobivaid padruneid.

Süüdistuse järgi teadis mees naise kavatsusest panna relvadega toime massimõrv. Süüdistuse järgi lubas ta lisaks sellele kaasa aidata, pannes samal ajal koolitulistamisega toime pangaröövi, mis oleks politseijõude sidunud.

Naine eitab koolitulistamise karistatavat ettevalmistamist. Advokaat Olli Etelämäki sõnul tunnistab naine, et üritas hankida püstolit ja padruneid, kuid eitab muid relvaostukavatsusi.

„Ta imetles (Jokela koolitulistajat) Pekka Auvineni. See aitas teatud masenduste ja haiguste vastu, mis tal olid. Seetõttu olid koolitulistamised tema hobi ja ta oli neist äärmiselt huvitatud,“ ütles Etelämäki.