1. "Kodanik Kane ("Citizen Kane",1941)

Üheksale Oscarile kandideerinud ning ühe parima stsenaariumi eest võitnud legendaarnse näitleja, režissööri, stsenaristi ja produtsendi Orson Wellesi filmi "Kodanik Kane'i" peetakse USA ajaloo parimaks filmiks ning samuti ka üheks kõige mõjukamaks.

2. "Veresport" ("Bloodsport",1988)

1997. aasta New Yorkeri väljaandes nimetas Trump Jean-Claude van Damme "Veresporti" ideaalseks filmiks, mida vaadata oma eralennukis reisides.

3. "Hea, halb ja inetu" ("The Good, the Bad, and the Ugly",1966)

Aprillis uuris BBC, mis on USA presidendikandidaatide lemmikfilmid. Hillary Clintoni valis "Wizard of Ozi", "Casablanca" ja "Out of Africa", Bernie Sanders "The Big Shorti", Ted Cruz "The Princess Bride'i", John Kasich "School of Rocki" ning Trump nimetas ära Sergio Leone ja Clint Eastwoodi klassikalise vesterni "Hea, halb ja inetu".

4. "Ristiisa" ("The Godfather",1972)

BBC nimekirjas domineerisid Trumpi lemmikute seas peaasjalikult vägivaldsed filmid ning muidugi nimetas ta ära ka Francis Ford Coppola "Ristiisa".

5. "Omad poisid" ("Goodfellas",1990)

Martin Scorsese kõrgelt hinnatud gängsteridraama "Omad poisid" hiilgab suurepäraste näitlejatööde ja meeldejäävate stseenide poolest. Pole ime, et see Trumpile meeldib: "Omad poisid" on alati parimate USA filmide nimekirjas.

6. "Tuulest viidud" ("Gone with the Wind", 1939)

Romantiline ajastudraama "Tuulest viidud" on nüüd natuke kummalisem valik, aga samas on jällegi tegu väga kõrgelt hinnatud klassikalise filmiga. Trump austab klassikuid.

Vaata, mis on Obama lemmikfilmid.