Saare käskkirjade järgi kutsutakse tagasi järgnevad isikud:

- Sihtasutuse Virumaa Muuseumid nõukogust Marko Pomerants (IRL)

- Sihtasutuse Eesti Riiklik Sümfooniaorkester nõukogust Aivar Sõerd (REF)

- Sihtasutuse Vene Teater nõukogust Viktoria Ladõnskaja (IRL) ja Igor Gräzin (REF)

- Sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus nõukogust Lauri Luik (REF)

- Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse nõukogust Urmas Kruuse (REF).

- Sihtasutuse Teater Vanemuine nõukogust Krista Aru (VE)

Käskkirjade aluseks on Saare sõnul muuhulgas õiguskantsleri 07.09.2016. a kirjas nr 18-2/160749/1603596 toodud seisukoht riigikogu liikmete kuulumisest riigi osalusega äriühingute ja riigi asutatud sihtasutuste nõukogudesse kohta.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna tegi rahandusministeeriumile ettepaneku seitsme reformierakondlasest riigikogu liikme tagasikutsumiseks riigiettevõtete nõukogust. Kuna Tsahkna täidab ise ka hetkel rahandusministri ülesandeid, siis kutsus ta tagasi selle ministeeriumi haldusalasse kuuluvast SA Tallinna Tehnoloogiapark TEHNOPOL nõukogust Laine Randjärve. Teiste nende ettevõtete nõukogudest saab liikmeid tagasi kutsuda majandus-ja kommunikatsiooniminister ehk reformierakondlane Kristen Michal.

Töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski on samuti palunud homseks hommikuks ette valmistada reformierakondlasest riigikogu liikme Peep Aru Viljandi haigla nõukogust tagasikutsumise eelnõu.

Ministril on õigus kutsuda liikmeid tagasi. Ossinovski viitab eelnõus õiguskantsleri seisukohale, et riigikogu liikmete kuulumine nõukogudesse on põhiseadusevastane.