Pühapäeval rääkis Kadri Simson TV3 uudistes, et Keskerakond toetab Savisaart rohkem kui mõni teine erakond oma juhte. "See on viiekordne linnapea palk, millega me teda praegu toetame," ütles Simson. Viiekordne Tallinna linnapea netopalk on umbes 20 000 eurot.

Simson täpsustas täna, et kuludeks on Savisaarele erakonna poolt makstav palk ja tööjõumaksud, autojuhi palk ja maksud, auto liising ja kütus, kohtukulud ja erisoodustusmaks, selle eest, et erakond Savisaare eest tema kohtukulusid tasub.

Kuna Savisaar on seoses altkäemaksu võtmise kahtlustusega linnapea ametist kõrvaldatud, ei saa ta ka palka. Seetõttu hakkas erakond talle maksma riigikogu liikme palka. Samuti maksab Keskerakond kinni Savisaare auto ja autojuhi kulud.

Keskerakond tasub ka Savisaare õigusabikulud. Keskerakonna peasekretäri ülesandeid täitev Jaak Aab kinnitas oktoobris, et erakonnal on tänavu õigusabikulusid teadaolevalt 170 000 euro eest, millest hinnanguliselt pool on tekkinud seoses Savisaare esindamisega.

Simsoni sõnade kohaselt lisandub Savisaare kaitsjatele makstavale tasule veel ka erisoodustusmaks, mida Keskerakond peab riigile maksma selle eest, et nad Savisaare õigusabikulud kinni maksavad.