Kaljulaid palus pärast kohtumist Vējonisega mitte teha liigseid järeldusi tema otsusest külastada esimesena Soomet. Kaljulaidi sõnul on kontaktide hoidmine naabritega väga tähtis ja tema otsusest ei tohiks teha liigseid järeldusi, vahendab Läti ajakiri Ir.

„Ma ei saa olla kahes kohas korraga,“ seletas Kaljulaid.

Kaljulaid ütles, et jälgib Läti sündmusi väga tähelepanelikult. Ta tervitas mitme Läti ettevõtte tegutsemist Eestis ja kutsus riikidevahelisi sidemeid, sealhulgas majanduslikke tugevdama. Eeskujuks tõi ta Rail Baltica projekti.

Ka Vējonis tunnistas, et senine koostöö kahe riigi vahel on olnud hea, ja võrdles olukorda perekonnaga. „Igas perekonnas on ka probleeme, aga neid saab lahendada. On tähtis perekonda koos hoida. Meie koostöö on sellega sarnane. Kõik erimeelsused suudame me lahendada,“ ütles Vējonis.

Vējonis märkis pressikonverentsil, et teda seob Kaljulaidiga sarnane haridus, nii et nad saavad teha koostööd Balti riikide muutmiseks maailma kõige rohelisemaks piirkonnaks.

Kaljulaid lisas, et õhtusöögil vahetasid presidendid telefoninumbreid, et saaksid vajaduse korral omavahel suhelda.

Läti ajakiri tuletab meelde, millist riiki külastasid esimesena Eesti eelmised presidendid.

Pärast esimest korda ametisse astumist 2006. aastal külastas Eesti eelmine riigipea Toomas Hendrik Ilves esimese välisriigina Lätit ja suundus samal päeval Riiast Helsingisse. Ka teise ametiaja alguses viis esimene visiit Ilvese Lätti.

Arnold Rüütli esimene visiit presidendiametis oli aga Soome.