Komisjoni otsuse järgimiseks on kauplejal 30 päeva arvates ameti veebilehel avaldamise päevale järgnevast päevast.

Ettevõtjad, kes ei ole komisjoni otsust tähtaegselt täitnud ja ei ole tarbijakaitseametit teavitanud pöördumisest kohtusse sama vaidluse läbivaatamiseks, lisatakse komisjoni otsuseid mittejärgivate kauplejate nimekirja.

Puhastus Keskus OÜ puhul viis klient Viru keskuses asuvasse teeninduspunkti puhastusse kauplusest Rademar ostetud talvejope. Teenuse eest tasus klient 14,25 eurot. Talvejope kättesaamisel avastas klient, et see on kahjustatud: toote värv on pleekinud, eriti õmblus- ja murdekohtades. Tarbijavaidluste komisjon otsustas antud vaide puhul, et puhastusteenuste osutaja peab kliendile maksma kahjutasu 85 eurot. Seda otsust pole Puhastus Keskus OÜ täitnud ning on seetõttu ka mustas nimekirjas.

Raidkivi OÜ ja Lõunahaldus OÜ juhtumist kirjutas ka Kasulik. Klient, kes tellis ahjupingi ja soojamüüri ehituse ja materjalid, pidi pettuma kivi kvaliteedis. Tarbijavaidluste komisjonis klatiti, kas süüdi on paigaldaja või materjalimeister. Otsuse kohaselt tuli kummalgi kauplejal hüvitada tarbijale 298 eurot. Musta nimekirja sattusid nad seetõttu, et jätsid kliendile tehtud praagi hüvitamata.

Beachland Holding OÜ veebipoest ostis klient kaks dressipluusi, kuid kätte sai vaid ühe. Kaupleja vastuse kohaselt pidi teine dressipluus saabuma veebruaris. Märtsis teavitas pood klienti, et antud toodet ei ole võimalik tarnida, kuna toode ei ole kättesaadav. Saamata on kliendil seni aga nii dressipluus kui raha.

Ka Patricia OÜ tehtud praagist on Kasulikus varem juttu olnud. Tegemist on ehitusfirmaga, kes läks kliendi koju teostama remonttöid vannitoas. Asjatundmatu töö tingis aga lekkiva toru ja veekahjud korteris. Komisjon leidis juhtunus ehitaja vastutuse, kuid viimane pole kahjusid seni kliendile hüvitanud.

Ka vaidlus firmaga Katuse Ekspert OÜ puudutab tehtud ehituspraaki. Nimelt vigastas klient tehtud tööl enda kätt. Teravate lõigetega katusekividele oli jäetud panemata oluline detail - nurgaliist. Komisjon leidis, et ehitusfirma peab oma töö korrektselt lõpuni viima või siis tegemata töö hüvitama.