1. "Ohtlik sõit" ("Drive", 2011)
Ryan Gosling kehastab meest, kelle ametiks on sõitmine. Tal ei ole nime. Ta on lihtsalt driver. Päeval sõidab ta Hollywoodi filmides kaskadöörina. Öösiti pisiröövimiste autojuhina. Salapärase mehe üksindus lõpeb, kui ta armub oma naabrisse, üksikemasse Irenesse (Carey Mulligan), kelle abikaasa istub vanglas kinni. Kui viimane sealt vabaneb, hakkab teda ahistama kamp kurjategijaid: armunud driver üritab perekonda hävingust päästa. Film noir stiilis lugu saab uued mõõtmed, kui kohtuvad Taani must huumor ja action žanri film. “Ohtlik sõit” on karm krimilugu, millesse toob romantilisi jooni driveri kangelaskuju, kes ei mahu kuigi hästi argireaalsuse piiridesse ära.

Taani läbimurde-režissöör Nicolas Winding Refn (“Pusher” triloogia, “Bronson”, “Valhalla Rising”, "Neoondeemon", "Ainult jumal andestab") surub “Ohtliku sõidu” filigraanse täpsusega kiir-rajale, kus kihutavad Hollywoodi kõige tulisemad autod. Pinev kohaltvõtufilm teenis Refnile Cannes’i filmifestivalil parima režissööri preemia. Seksuaalselt laetud filmi aluseks on samanimeline neo-noir romaan “Drive” (James Sallis). Erakordselt stiilse soundtracki taga on endine Red Hot Chilli Peppersi trummar Cliff Martinez.

Ryan Gosling astub juba järgmisel aastal üles kauaoodatud järjes "Blade Runner 2049".

2. "New Yorgi varjus" ("The Place Beyond the Pines", 2012)
Filmiga "Blue Valentine" tuntust kogunud režissööri Derek Cianfrance'i film "New Yorgi varjus" on võimas ja liigutav draama, mis võtab vaatluse alla isade ja poegade vahelised suhted ning visandab järjekordse eheda portree meestest tänapäeva maailmas. Peaosades Oscari-nominendid Ryan Gosling ja Bradley Cooper, kõrvalrollides Eva Mendes, Rose Byrne, Ray Liotta, Ben Mendelsohn jt

Eraklik ja salapärane Luke (Ryan Gosling) on motokaskadöör, kes liigub rändtivoliga linnast linna. Läbisõidul New Yorgi lähedal asuvast linnakesest nimega Schenectady (filmi ingliskeelne pealkiri viitab linna indiaanikeelsele nimele) võtab ta ühendust kunagise kallima Rominaga (Eva Mendes) ning saab teada, et naine on vahepeal toonud ilmale tema poja. Mees otsutab seepeale rändurieluga lõpparve teha ning asub tööle mehaanikuna autoremonditöökojas, mille omanik leiab Luke´i motoannetele rakendust ohtlikus pangaröövide skeemis. On vaid aja küsimus, millal Luke seadusega pahuksisse satub.

Avery Cross (Bradley Cooper) on karjäärihimuline algaja politseinik ja värske pereisa, kellel on raskusi tasakaalu leidmisega töö- ja perekonnaelu vahel. Saatus viib ta kokku Luke´iga ning selle kohtumise tagajärjed muudavad radikaalselt mõlema mehe elu ja avaldavad mõju ka järeltulevatele põlvedele.

Derek Cianfrance'i uus film "Valgus ookeanide vahel" linastub Forum Cinemas kinodes 28. oktoobril.

3. "Rumal pöörane armastus" ("Crazy, Stupid, Love", 2011)
Keskikka jõudnud Cal Weaveril (Steve Carell) on elu kui unistus - hea töökoht, kena maja, vahvad lapsed ja naiseks keskkooliaegne armastatu. Ent kui Cal saab teada, et Emily (Julianne Moore) on teda petnud ning tahab lahutust, kukub see "ideaalne" maailm kiiresti kokku. Veelgi hullem on see, et tänapäeva vallaliste seas tundub aastakümneid ühe ja sama naisega veetnud Cal saamatuse kehastusena.

Veetes oma õhtuid kohalikus baaris mossitades, kohtub ja sõbruneb Cal ülieduka naistemehe Jacob Palmeriga (Ryan Gosling). Jacob püüab Cali masendusest välja tuua ja sundida teda eluga edasi minema, avades ta silmad kõigele sellele, mida hetkel enesehaletsuses püherdav mees seni märganud polnud: flirtivad naised, mehised joogid ja stiilne riietus, mida kohalikust supermarketist ei saa.

Cal ja Emily pole aga ainsad, kes armastust võib-olla valest kohast otsivad. Nende 13-aastane poeg Robbie on hull oma 17-aastase lapsehoidja Jessica järele, too aga omakorda unistab Calist! Ning hoolimata Cali totaalsest muutumisest ja sellega kaasnevatest vallutustest on üks asi, mida muuta ei saa, tema süda. See juhib meest pidevalt tagasi algusesse.

Romantilise komöödia "Rumal pöörane armastus" lavastasid Glenn Ficarra ja John Requa. Osades Steve Carell ("Põrgulik kohting"), Ryan Gosling (“Päevaraamat”), Julianne Moore (“Lastega on kõik korras”), Emma Stone (“Häbimärk”), John Carroll Lynch (“Suletud saar”), Marisa Tomei (“Mida naised tahavad”), Kevin Bacon (“Frost/Nixon”), muusikamaailma superstaar Josh Groban jt.

4. "Head tüübid" ("The Nice Guys", 2016)
Oscari-võitja Russell Crowe (“Gladiaator”, “Terasmees”) ja Oscarile kandideerinud Ryan Gosling (“Ohtlik sõit”, “Suur vale”) mängivad peaosi režissöör Shane Blacki (“Kiss Kiss Bang Bang ehk Surm Hollywoodis”, “Raudmees 3”) märulikömöödias “Head tüübid”.

Filmi tegevus leiab aset Los Angeleses 1970. aastatel. Edutu eradetektiiv Holland March (Gosling) ja löömamees Jackson Healy (Crowe) peavad üheskoos lahendama kadunud tüdruku juhtumi ja pealtnäha sellest eraldiseisva pornotähe surmaloo. Juurdluse käigus paljastavad nad šokeeriva vandenõu, mis viib võimuladvikuni välja.

Loe ka arvustust.

Kinoveebi jaoks oma senise aasta lemmikfilme välja valides pani filmikriitik Rasmus Rammo "Head tüübid" väärikale viiendale kohale.

5. "Suur vale" ("The Big Short", 2015)
Viiele Oscarile kandideerinud ning ühe stsenaariumi ees võitnud pingeline lugu briljantselt nutikate peategelastega avab ahnete ja vastutustundetute finantsmogulite räpased telgitagused tavakodanikule arusaadavas ja üllatavalt humoorikas võtmes. Neli tippu pürgivat outsaiderit näevad ette USA kinnisvaraturu mulli lõhkemise 2000ndate aastate keskpaigas ning otsustavad tõmmata suurpangad liistule rünnates neid nende oma mängus nende endi relvadega. Film jutustab reaalsetest sündmustest, mis vallandasid viimase ülemaailmse majanduskriisi.

Linaloo värvikaid ja ekstsentrilisi kangelasi kehastavad sellised tippklassi näitlejad nagu Brad Pitt ("Vääritud tõprad", 2009), Christian Bale ("Pimeduse rüütel", 2008), Steve Carell („Foxcatcher“, 2014), Ryan Gosling ("Ohtlik sõit", 2011) ja teised. Stsenaariumi aluseks on Michael Lewise ("The Blind Side", "Moneyball") bestseller. Erutava raha-trilleri lavastas Adam McKay.