Tallinki kommunikatsioonijuhi Luulea Lääne sõnul esines reisijal terviserike ja talle oli tarvis kutsuda kiirabi. Reisijat ei õnnestunud päästa.

Terviserike tabas soomlasest keskealist härrasmeest, kellele hakati kohe laevas terviserikke ilmnedes esmaabi andma. Laev keeras samal ajal tagasi sadamasse ning sadamas ootas kiirabi.

Elustamise käigus kadus mehe pulss, kuid siis saadi see tagasi. "Vaatamata jõupingutustele ei suudetud reisijat lõpuks ikkagi päästa," avaldas Lääne kahetsust.

Protseduurid nägid ette seda, et laevas käiks olukorda fikseerimas ka politsei, mille tõttu viibis sadamast väljumine kokku üle pooleteise tunni.

"Elustamistoimingud viidi läbi laevas. Seda tehakse siis, kui inimese seisukord on kriitiline ja teda ei tohi liigutada. Seetõttu võttis kogu protseduur palju aega. Inimese elu päästmisel ei ole ükski minut liiast," selgitas Lääne ning lisas, et kiirabi tegi endast kõik oleneva.

"Omastega võetakse ühendust ja surnukeha antakse üle Soome sadamas. Laev läks seetõttu välja kella kolme paiku ehk siis poolteist tundi tavapärasest graafikust hiljem. See tähendab kindlasti hilinemisi järgmistele väljumistele," märkis Lääne.

Tallink teatab, et reisijad, kes on ostnud tänaseks piletid Superstari väljumistele kell 19.30 Tallinnast ja 22.30 Helsingist, saavad sadamasse tulla tund tavapärasest hiljem. Uued kinnitatud väljumiste ajad on kell 20.30 Tallinnast ja 23.30 Helsingist. Nende reisijatega võetakse ses osas ka täiendavalt ühendust.

"Laev üritab sõita nõuete piires võimalikult kiiresti, laadida võimalikult kiiresti, seal, kus on võimalik aega tagasi võita. Me ei julge öelda inimestele, et nad tuleksid hiljem sadamasse. Seda pole võimalik ette näha, kui palju reisid lõpuks hilinevad. Igal juhul teeme kõik, et protsesse kiirendada, aga midagi lubada ei saa. Homseid väljumisi intsident ei mõjuta," lubas Lääne.

Tallinki poolt edastas Lääne kaastunde surnud reisija omastele ning tänusõnad reisijatele mõistmise ja kannatlikkuse eest.