Viiekordne suure slämmi tšempion sai Rahvusvaheliselt Tenniseliidult (ITF) võistluskeelu, kuna andis jaanuaris dopinguproovi, mis sisaldas 1. jaanuarist keelatud ainet meldoonium.

CASi otsusega vähendati venelannale esialgu määratud kaheaastast võistluskeeldu selliselt, et Šarapova saab taas kohtumisi pidada alates 2017. aasta 25. aprillist.

Šarapova korraldas märtsis ise pressikonverentsi, kus teatas, et on südameravimit võtnud erinevate terviseprobleemide tõttu arsti ettekirjutusel juba 2006. aastast ega ole seda tarvitanud sportliku soorituse parandamiseks. Šarapova kahjuks rääkis tõik, et ta manustas seda ka pärast 1. jaanuari, kuna polnud enda sõnul selle keelustamisest teadlik. Ta väitis, et info uutest keelatud ainetest oli ära peidetud tavaliste ITF-i uudiskirjade sisse.

Eesti Päevaleht kirjutas eelmisel nädalal, et Läti ravimi Mildronatis sisalduva meldooniumiga on tänavu vahele jäänud ka viis Eesti sportlast, kuid kuna nad tarvitasid ainet enne 1. jaanuari, ei rikkunud nad ühtegi reeglit. Seepärast ei avaldanud Eesti Antidoping ka nende nimesid. Poole aasta jooksul menetleti maailmas WADA andmetel 483 meldooniumijuhtumit.

"2016. aasta esimeses pooles on SA Eesti Antidoping ja Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium pidanud menetlema viit positiivset dopingujuhtumit, mille puhul on sportlase organismist leitud meldooniumit. Kõik sportlased olid tarvitanud Lätis toodetud Mildronati, kuid väitnud, et seda ajal, kui ravim polnud keelatud, ehk 2015. aastal, viimati vahemikus oktoober-detsember. Puuduvad tõendid, et sportlased oleksid ravimit kasutanud pärast 1. jaanuari," kirjutas SA Eesti Antidoping juhatuse liige Elina Kivinukk vastuses Eesti Päevalehele.