Kool teatab, et õpetaja on töölt vabastatud.

"Eile paiskus meediasse info, et Paide Valla Lasteaed-Koolis töötab õpetaja, kes teibib laste suid kinni. Kuigi meediakajastus on kaugelt liialdatud sõnastuses, pean siiski tunnistama, et kahetsusväärne vahejuhtum õpetaja ja lapse vahel juhtus. Uurimine jätkub. Vabandan kõigi lapsevanemate ja õpetajate ees, eelkõige vabandan asjasse segatud lapse vanemate ees. Kinnitan. et lasteaed ja õpetajad teevad omalt poolt kõik, et lastel oleks meie juures turvaline ja hea olla," kirjutas direktor Margit Silluta lasteasutuse kodulehel.

Direktori eilne selgitus ja kommentaar oli, et kahjuks polnud meede lapsevanemaga kooskõlastatud.

Paide valla lasteaia sobitusrühma õpetaja võttis teibirulli välja möödunud nädala esmaspäeval, kui lapsed pidid magama heitma. Rühmas käiv autistlik laps aga ei uinunud ja segas esialgsetel andmetel ka teisi, mistõttu õpetaja teipis lapsel suu kinni.

Direktor Margit Silluta vastas eile esitatud küsimustele järgmist: "Õpetaja iseseisvalt otsustas kasutada erimeedet, millel oli olukorrast lähtudes positiivne tulemus. Kahjuks polnud õpetajal eelnevat kokkulepet lapsevanemaga meetme kasutamiseks. Olukorda uuritakse ja teemaga tegeletakse."