Tarankov saadeti viimsele teekonnale Lasnamäe kirikust ja teenistus algas südapäeval.

Pärast teenistus sängitatakse Tarankov mulda Tallinna sisekalmistule.

Eesti allilma üheks liidriks ja nn ühiskassa hoidjaks peetud Tarankovi surnukeha leiti 14. septembril Läänemaalt. Eesti kuritegeliku maailma üks juhtkujusid Tarankov oli kirglik kalamees ja võib oletada, et ta tapetigi just ajal, kui ta oli kalale minemas või sealt tulemas. Keskkriminaalpolitsei juhi Krista Aasa kinnitusel leiti peavigastusega surnukeha metsa alla kõrvalisse kohta pargitud autost.

Ajakirjanduses esitatud andmete kohaselt on Tarankov sündinud Valgevenes Mogiljovi oblastis. Ta saabus Eestisse 1973. aastal pärast sõjaväge ja asus ta õppima Pärnu merekooli. Ent pole andmeid, et ta oleks kunagi õpitud erialal töötanud. Mainitud on, et ta töötas Klooga pioneerilaagri katlakütjana. Ta oli spordipoiss ja tegeles poksiga.

Tarankovi, keda kutsuti hellitavalt ka "Koljaks" peeti "viisakaks ristiisaks". Ta ei joonud, ei tarvitanud narkootikume ega ei käinud ööklubides laiamas. Ka ei ole teada, et Tarankovil oleks olnud mingi sügavam suhe kirikuga, nagu seda on paljudel Venemaa nn ristiisadel.

Kuidas Tarankovist sai Eesti allilma juht, oli küsimus, millele vastuseks ka kõige staažikamad operatiivtöötajad 2000ndatel käsi laiutasid. Seda ei osatud selgitada.

Tarankov oli kümneid aastaid ka kuritegeliku maailma nn ühiskassa boss.

2003. aastaks oli Tarankov Eestis ainult korra tõsiselt politsei pihtide vahel olnud. 1993. aastal sai autopommi plahvatuses surma juveeliärimees Genrih Akopjan. Vormiliselt ärimehe turvamisega tegelenud Tarankov oli üks kahtlusaluseid.

Eesti Ekspress kirjutas Tarankovist viimati pikemalt 2014. aastal. Lehe sõnul elas toona 60. eluaastates Tarankov Kadriorus Poska tänava kortermajas. Mingit äritegevust tal äriregistri andmeil polnud. Küll aga võis siis Tarankovi nime leida poksiveteranide klubi nimekirjast.

„Ta oli kurjategijate maailmas väga mõjukas. Nüüd, julgen väita, on ta selgelt tagasi tõmmanud,” ütles Koit Pikaro toona Ekspressile.

Jaga
Kommentaarid