Toome teieni The Independenti vahendusel kolm asja, mille detailid võiksid pigem enda teada jätta ja enne sotsiaalmeedias jagamist mitu korda järele mõelda.

1. Juhiluba

Sõiduki juhiloa kättesaamine on kindlasti suur saavutus, mida tahad kohe oma sõprade ja perega jagada. Ent antud juhul oleks targem seda teha mõnd muud moodi kui sotsiaalmeediasse juhiloa pilti postitades. Juhiloal olevate andmete jagamine on sisuliselt iga identetiteedivarga unistus.

2. Puhkuseplaan või pardakaart

Lisaks sellele, et kuulutad kõigile potentsiaalsetele murdvarastele, millal täpselt kodust ära oled, annab su pardakaart edasi ka hirmutavalt palju tundlikke detaile.

3. Pangadetailid

On üsna ilmselge, et enda pangakaartide jms andmete jagamine sotsiaalmeedias on ülim lollus, ent see kehtib ka nende andmete kohta, mis võivad esmapilgul tunduda üsna ohutud.

2014. aastal jõudis meediasse lugu sellest, kuidas vargad otsisid Instagramist sildiga #myfirstpaycheck (eesti k "minu esimene palk" - toim) pilte pangatšekkidest, et varastada inimeste detaile ja luua võltstšekke. Tollal mõisteti 28 inimest identiteedivarguses süüdi.