Põhjus, miks on targem oma joogi sisse sidrun tellimata jätta, peitub mõned aastad tagasi läbi viidud uuringus, kirjutab The Independent.

Ajakirjas Journal of Environmental Health avaldatud uuringus kasutati 21 erinevas toidukohas pakutavate sidrunilõikudelt võetud proove. Nende analüüsimisel selgus, et koguni 70 protsenti proovidest oli nakatunud mingit tüüpi bakteritega, mis võivad inimorganismis potentsiaalseid haiguseid põhjustada.

Kuna toidukohtades joogi sisse pakutavad sidrunilõigud käivad läbi üsna mitme inimese käe alt ning erinevatest anumatest, jõuavad nad enda külge koguda piisavalt batsille, et su tervisele potentsiaalseks ohuks olla.

Ehkki uuringus ei käsitletud seda, kui suure tõenäosusega need bakterid tegelikult inimesi haigeks teevad, on tark siiski kaks korda enne mõelda, kui oma joogi sisse sidrunilõigu palud panna.