Versobank on varasemalt Finantsinspektsioonile kinnitanud, et Lätis ei osutata teenuseid viisil, milleks pangal luba puudub, teatas Eesti finantsiinspektsioon.

Kuna FKTK etteheidetud ja Lätis toimunud tegevuse kohta asuvad tõendid eelkõige Lätis, on Finantsinspektsiooni esindajad tutvunud olukorraga Riias ning panustanud antud menetlusse, tehes koostööd Läti kolleegidega.

Selles asjas on hetkel otstarbekas pangale etteheidetud tegevusi menetleda Lätis.

Soovides osutada piiriüleselt teenuseid teises Euroopa Liidu liikmesriigis, peab Versobank täitma talle teenuste osutamisel kohalduvaid nõudeid ning viima oma organisatsiooni kooskõlla kehtiva õigusega.

Finantsinspektsioon tegi Versobankile 8. augustil 2016 ettekirjutuse organisatsiooni puuduste kõrvaldamiseks ja oma tegevuse seadusega kooskõlla viimiseks, kuid antud ettekirjutus ei käsitlenud eelkirjeldatud Läti episoodi.

Finantsinspektsiooni kui koduriigi pädeva asutuse järelevalve Versobanki üle on pidev, mis muu hulgas arvestab väliskolleegidelt laekunud teabega.

Seaduse kohaselt ei ole finantsjärelevalvemenetlused ega selle resultaadid avalikud, kuid Finantsinspektsioonil on õigus seaduses sätestatud alustel tulemusi avaldada.

Läti politsei korraldas juunis Versobanki Riia kontoris läbiotsimise rahapesu ja keelatud ärivõtete kasutamise kahtlustuste tõttu.