Savtšenko ütles videopöördumises, et pärast vanglast vabanemist on toetus teistele Venemaa vanglates viibivatele Ukraina poliitvangidele leigemaks muutunud. "Mõistan, et kui inimesed on panustanud emotsionaalselt ühe kindla eesmärgi saavutamisesse, siis mingiks hetkeks tekib ka emotsionaalne väsimus. See sarnaneb lahingule. Kui lähed ja lähed, lahing kestab öö ja päev läbi, sa pole 24 tundi saanud magada, lõpuks lihtsalt ei jätku enam jõudu. Aga suurim kangelastegu algab just siis, kui sellises olukorras tunned, et sünnid uuesti, kui avaneb justnagu uus hingamine, kui sa ei anna alla ja liigud kõigele vaatamata edasi," julgustas Savtšenko.

Savtšenko lisas, et näeb täna, kuidas inimesed "ärkavad" ja osalevad pikettidel, pidades nii meeles poliitvange. "Ma ei osale igal korral aktsioonidel, isegi ei tea alati, et nad toimuvad, kuid kui minuni jõuavad teated, mis räägivad, et me toetasime sind siin, toetasime seal, me ei unustanud sinu saatust, siis see on mulle nii oluline: te ei suuda seda endale ette kujutada!" sõnas Savtšenko.

"Olen väga rõõmus, et toimub aktsioon "Stopp, Venemaa", et see leiab aset üle kogu Euroopa, et seda toetatakse maailmas. Arvan, et sellega ühinetakse lähiajal ka nüüd Strasbourgis, kui algab Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee tööhooaeg," oli Savtšenko lootusrikas.

Savtšenko julgustas inimesi piketeerima. "Proteste jätkates teete veel ühe kangelasteo. Esimese kangelasteo tegite siis, kui vabastasite ühe inimese, ei lasknud tal surra, ning tõestasite sellega kogu maailmale, et ka üks elu on midagi väärt - vägagi palju väärt," sõnas Savtšenko.

"Nüüd olete sooritamas teist kangelastegu. Kogute jõudu, et avaneks uus hingamine ja et võiksime täie jõuga edasi liikuda. Olen teile siiralt tänulik kõige eest, mida teete, isegi kõige rohkem selle eest, mida teete nüüd nende vangistatud poiste jaoks, kes on sinna jäänud. Ja olen tänulik ka enda eest, et mul on vabadus ja võin praegu teiega kohtuda ning rääkida," ütles Savtšenko 6. septembril 2016 tehtud videopöördumises eestlastele.