Miks?

Ruuterid on nagu väikesed arvutid: nad kasutavad mälu, protsessorit ja operatsioonisüsteemi. See omakorda tähendab, et need protsessid võivad mõnikord olla üle koormatud ning vajavad sujuvamaks tööks n-ö uut algust, kirjutab Ameerika tarbijatestide ajakiri Consumer Reports.

Enamik internetiteenuse pakkujaid väljastavad sinu wifi-võrgus töötavatele seadmetele ajutise IP-aadressi - seerianumbri, mis töötab umbes nagu tänava aadress. Selline kood on igas sinu mobiilses seadmes (sülearvuti, lauaarvuti, mobiiltelefon, tahvelarvuti jne). Staatilised IP-aadressid, mis on kallimad, on enamasti kasutusel äriklientide poolt ettevõtetes.

See ajutine ja pidevas muutumises IP-aadress võib ühel hetkel sinu telefonis või sülearvutis vahetuda. Kui see juhtub ja näiteks ruuter ei jõuda selle muutusega kohaneda (liiga pikk töös oldud tsükkel võib seadme „uimaseks" muuta), siis ei saagi kaks seadet teineteisega kontakti. Kiire voolukatkestus ruuterile võib selle probleemi aga hetkega lahendada.

Mida rohkem seadmeid sinu kodus wifi-võrku ruuterist kasutab, seda suurem on tõenäosus, et ülekoormus tekib ja mälu ruuteris saab kasutatud ning seade vajab normaalseks tööks järjekordset väljalülitust.

Kui probleemid kestavad ning kodus on palju seadmeid ja rohkelt interneti kasutamist, siis peaksid mõtlema uue ja võimekama ruuteri peale.