"Ma ei oska öelda, kas see on olnud õppetund, aga kindlasti pidin ma eile tegema tõsiseid otsuseid. Pidin väga tõsiselt mõtlema. Kas ma soovin, tahan, saan jätkata välisministrina, kas ma soovin kandideerida valimiskogus," rääkis Kaljurand.

Tema sõnul kaalus ta otsuseid tehes, mis on talle mugav ning kuidas saab ta riigi huvisid kõige paremini teenida. "Siin peab emotsioonid maha suruma," ütles ta lisades, et edasised otsused valimiskogus kandideerimise osas vajavad aega. "Kindlasti ei tee ma midagi emotsioonide najal või kättemaksuks."

"Mina elasin teadmises, et Reformierakond toetab riigikogus Siim Kallast ja valimiskogus mind," rääkis Kaljurand. "Eesti peab saama hea presidendi. Ma arvan ka täna, et minu võimalused valimiskogus on paremad kui Siim Kallasel," ütles ta. Praegu pole valimiskogu liikmed temaga ühendust võtnud.

Küsimuse peale, kas saatuslikuks võis saada erakonda mitte kuulumine, vastas Kaljurand, et kuna presidendil tuleb ametiajaks peatada erakondlik kuuluvus, ei näinud ta ka mõtet Reformierakonnaga liituda.