Esmaspäeval, 29. augustil kella 15.40 paiku fikseeris motopolitseinik Tartumaal Nõo vallas sõitnud mootorrattal Suzuki kiiruseks 196 km/h. Seega ületas rattur lubatud suurimat sõidukiirust mitte vähem kui 100 km/h. Motopolitseinik pidas ulatusliku kiirusületamisega iseend ja teisi liiklejaid ohustanud mootorratturi kinni. Selgus, et mootorrattal sõitnud 23-aastasel Kristiinal on küll A1-kategooria juhtimisõigus, kuid antud mootorratas oli pea kümmekond korda võimsam kui talle lubatu. Naine kõrvaldati juhtimiselt ning ta viidi otsejoones arestimajja, kus ta jäi ootama kohtupidamist toimepandud liiklusrikkumise osas.

Täna toimunud kohtuistungil selgitati, et naisel on varasemast mitu liiklusrikkumist, kui ta sõiduautoga kiirust ületas. Toona määrati karistuseks rahatrahv. „Kuna need karistused ei andnud loodetud mõju ning tarbetute riskide võtmine liikluses jätkus, otsustasin taotleda karmimat karistust arestipäevade näol,“ selgitas kohtus politseid esindanud komissar Vallo Tõnuvere.

Noor naine selgitas kohtus, et kuna tema enda mootorratas on lahjavõitu, tahtis ta katsetada sõbra võimsat tsiklit. Neiu tunnistas juhtunus oma süüd ning näitas kohtusaalis üles ka kahetsust. Kohus määras talle karistuseks kümnepäevase aresti.

„Karistusotsusest kuuldes puhkes neiu nutma. See on ka mõistetav, sest sellisel kujul vabaduse piiramine ongi karm karistus. Ometi on see nii, et igal liiklusohtlikul teol on varem või hiljem tagajärg. Seepärast loodan väga, et need arestipäevad annavad neiule nüüd piisava ajavaru mõtlemaks, kuidas teistega enam liikluses arvestada,“ ütles Tõnuvere.

Politsei rõhutab, et suur osa rasketest liiklusõnnetustest on tingitud just kiirusületusest. Igal autojuhil tuleb arvestada, et piirangud sõidukiirusele on kehtestatud põhjusega tagada ohutu liiklemine ning säästa inimelusid.

Tänavu fikseeritud suurimad kiirusületused Eestis:
 6. mail tabas politsei Ida-Virumaal 21-aastase mehe, kes juhtis mootorsõidukit BMW kiirusega 202 km/h. Seega ületas ta lubatud kiirust mitte vähem kui 105 km/h. Noormehele määrati kahenädalane arest ning lisaks peatati tema juhtimisõigus pooleks aastaks.
 19. juulil tabas politsei Harjumaal 32-aastase mehe, kes juhtis mootorsõidukit Honda kiirusega 199 km/h. Seega ületas ta lubatud kiirust mitte vähem kui 103 km/h. Mehele määrati karistuseks 9 päeva aresti ning lisaks peatati tema juhtimisõigus pooleks aastaks.
 21. juulil tabas politsei Pärnumaal 35-aastase mehe, kes juhtis mootorsõidukit BMW kiirusega 198 km/h. Seega ületas ta lubatud kiirust mitte vähem kui 102 km/h. Mehele määrati 800-eurone rahatrahv ning lisaks peatati tema juhtimisõigus pooleks aastaks.
 2. augustil tabas politsei Harjumaal 30-aastase mehe, kes juhtis mootorsõidukit Yamaha kiirusega 197 km/h. Seega ületas ta lubatud kiirust mitte vähem kui 121 km/h. Mehele määrati 800-eurone rahatrahv ning lisaks peatati tema juhtimisõigus pooleks aastaks.
 4. augustil tabas politsei Raplamaal 26-aastase mehe, kes juhtis mootorsõidukit Audi kiirusega 223 km/h. Seega ületas ta lubatud kiirust mitte vähem kui 126 km/h. Mehele määrati 20 päeva aresti ning lisaks peatati tema juhtimisõigus aastaks.
 28. augustil tabas politsei Ida-Virumaal 50-aastase mehe, kes juhtis mootorsõidukit BMW kiirusega 212 km/h. Seega ületas ta lubatud kiirust mitte vähem kui 115 km/h. Karistusotsus on tegemisel.