„Ma ei oleks ka kunagi arvanud, et meist saab rinderiik. Ma arvasin, et meil tuleb sõbralik rahuaeg, – mõtle kui toredad naabrid meil on – soomlased, lätlased, venelased,“ kiitis Savisaar intervjuus.

„Täna oleme aga maailmapoliitikas mängukanniks muutunud. Kui me alustasime ehk Rahvarinde ajal kuulati meid nii Moskvas kui Washingtonis ja kuulati mõnikord rohkemgi kui mõnda suurriiki,“ kurtis Savisaar.

Veel avaldas ta arvamust, et Eesti ei majanda ennast üldse. „Ma arvan et Eesti on ülalpeetav riik – kui mitte kõrvale jätta seda, et me toidame teisi riike tööjõuga.“

Küsija pakkus, et Euroopa Liitu astumine oli üks verstapost, mille abil keelati Eestis oma peaga mõtlemine. „Jah, kindlasti...“ nõustus Keskerakonna juht.

„Euroopa läheb selgelt sinna poole, et rohkem kruvisid kinni keerata. Hiljuti tehti inimeste seas üks küsitlus, et kui kauaks nende arvates euroliitu jätkub. Enamik arvasid, et ehk maksimaalselt kümme aastat veel. Eks euroliidu jätkumine sõltub ka suurriikide omavahelistest suhetest. Meie jaoks oleks kindlasti turvalisem see, kui USA ja Venemaa muutuksid teineteisele lähedasemaks. See, et Venemaad sunniti olema suur sõber Hiinaga ja ka Iraaniga – ma arvan, et see ei ole maailmale parim lahendus.“

Pagulaskriisi lahenduseks pakkus Savisaar piiride sulgemist kogu maailmas kõigi jaoks, sest turvalisus, mida need annavad, on inimestele kõige tähtsam.