USA edastas Kanadale muu hulgas „märtrivideo“, kus Driver ISIS-ele truudust vannub. Politsei teatel plaanis Driver enesetapurünnakut isevalmistatud lõhkekehaga. Varasema info järgi sai Driver surma korravalvurite käe läbi. Neljapäeval ütles politsei, et korravalvurid saabusid Driverit arreteerima parasjagu siis, kui ta oli oma kodu ees taksosse istunud. Kui politseinikud lähenesid ja tule avasid, lõhkas Driver isetehtud lõhkekeha ja sai surma, taksojuht sai kergeid vigastusi.

Videos räägib Driver muslimite vastu sooritatud kuritegudest ja lubab rünnata ühte Kanada linna. „Oo Kanada, te olete saanud mitu hoiatust, teile on korduvalt öeldud, mis saab neist, kes Islamiriigiga võitlevad,“ ütleb Driver videos. Sissejuhatus on araabia keeles, ülejäänud video on ingliskeelne.
Varem sotsiaalmeedias ISIS-e ülistamisega silma torganud Driver ei olnud politsei sõnul pideva jälituse all, ent tema tegevust jälgiti. Veebruaris andis kohus talle korralduse (Kanada õigussüsteemis „peace bond“) oma liikumisi piirata, sotsiaalmeediat ja kompuutreid mitte kasutada ja mitte suhelda ISIS-e ega teiste džihaadimeelsete tegelastega. Kanada meedias ilmus käredate vaadetega uskupöördunust mitmeid artikleid.
Aaron Driver veebruaris, kui kohus talle netikeelu andis

Reutersi teatel oli lapsena ema kaotanud Driveril sõjaväelasest isaga kehv läbisaamine ning tal ei olnud ka muid sotsiaalseid sidemeid peale interneti. Teismelisena võttis ta omaks islami, tema džihaadinimeks sai Harun Abdurahman.

Sel nädalal oleks ta saanud 25-aastaseks. Tema isa Wayne Driver tunnistas meediale, et ei teadnud ei seda, et poeg on nii radikaliseerunud ega seda, et ta nii hästi araabia keelt oskab.