Selle aasta suvekooli peateemaks oli filmikeel. Suvekooli avas kohtumine Mark Soosaarega, kes näitas filme ning rääkis oma tuntud teoste valmimise tagamaadest. Teisel õhtul anti välja kolleegipreemia Doki Kild. Kolleegipreemiat valitakse aasta jooksul valminud filmide seast anonüümse hääletamise teel. Valida oli 25 filmi vahel ning kahest enim hääli saanud filmist sai napi häälteenamuse Nora Säraku lühifilm "Valguseks/Valguseni/Valgusena" (BFM).

Reedel toimus ka Jaanis Valgu töösoleva filmi "Ahto. Unistuste jaht." esimene avalik läbivaatus. Film sai elava arutelu osaliseks ja pakkus jutuainet pikemaks. Tegu on seiklusliku dokumentaalfilmiga Ahto Valterist, eesti noormehest, kes 1938. aastal purjetas esimesena sinimustvalge lipu all ümber maailma. Film esilinastub 2017. aasta alguses.

Lisaks toimus kohtumine fotokunstnik Tanja Muravskajaga, kes arutles kunstniku erapooletuse üle. Suvekooli lõpetas kohtumine psühhiaater Anne Daniel-Karlsseni ja religiooniloolase ning filoloogi Marju Lepajõega. Räägiti eemaldumise ja süvenemise vajadusest, tervest ja haigest ühiskonnast, vägivallast ja sellest vabanemise võimalikkusest. Suvekoolist võttis kolme päeva jooksul osa kuni 40 Eesti tõsielufilmi tegemise ja tootmisega seotud inimest.