"Soovitame neile linlastele, kes on planeerinud festivali ajaks välja üürida mõne oma elamispinna, kontrollida, kas need on ka tuleohutud – suitsuandur, kindlad ja ohutud reeglid suitsetamiseks, grillimiseks, lõkke tegemiseks," teatab päästeamet.

Üüriliste võtmisel tuleb kindlasti arvestada ka sellega, kui palju elupinnad mahutavad. "Igal ruumil on oma piir ja puupüsti inimesi täis olevast hoonest, korterist on õnnetuse korral väga keeruline evakueerida või ka päästemeeskondadel abi osutada. Viisakas on meeles pidada ka oma naabreid ning teavitada, et olete oma kodud välja üürinud. Nii teavad nemadki sellega arvestada ja oskavad ohtudele tähelepanu pöörata."

Soovitusi on ka neile, kes kortereid ning muid pindu festivalil viibimise ajal üürile võtavad:

"Olge teadlikud, kas teile üüritavas hoones on kõik selleks tagatud, et saaksite turvaliselt peale festivalikülastust puhata. Üks suitsuandur on kohustuslik igas eluruumis. Parem on, kui neid on mitu. Suitsuandur annab tuleõnnetusest kõige kiiremini teada, annab sellisel ajal teada, kui on veel võimalik suurematest kaotustest pääseda," tuletab Lääne päästekeskus meelde.

"Arvestage, et festivali päevad on pikad, loodetavasti on ilmad imeliusad ja kokkuvõtteks olete peale pikka ja emotsioone täis päeva väga väsinud ning inimlikud eksimised on võimalikud. Lepime kokku, et väsinuna ei hakka te endale süüa tegema ega diivanil sigaretti suitsetama. Kui te nendel hetkedel magama jääte, siis on õnnetusel lihtne juhtuda," hoiatab päästeamet.