Mel Gibsoni lavastajakarjäär koosnebki suures osas sõjafilmidest. Viis Oscarit võitnud "Kartmatu" ja kolmele Oscarile kandideerinud "Apocalypto" keskendusid erinevat tüüpi lahingutele, kuid siiski oli tegu omamoodi sõjaga. Samuti kolmele Oscarile kandideerinud "Kristuse kannatused" polnud küll lahingutest ega sõjast, kuid kujutas Jeesuse sisemist võitlust iseendaga. Gibsoni viimaste aastate näiltejakarjääri ilmestavad samuti filmid, kus peategelased üritavad neile kurja teinutele kätte maksta või muuta ennast perekonna nimel. Inimeste teod räägivad enda eest ning Gibson on oma tegude eest maksnud võlga juba mitu head aastat. Veneetsia filmifestivali võistlusvälisesse programmi valitud "Hacksaw Ridge" võib olla režissööri ja näitleja pilet tagasi Hollywoodi. Hiljuti selgus, et plaanis on ka "Kristuse kannatuste" järg.

"Hacksaw Ridge'i" peaosas on "Imelisest Ämblikmehest" ja "Sotsiaalvõrgustikust" tuntud Andrew Garfield. Teistes osades on Vince Vaughn, Hugo Weaving ("Matrix", "Sõrmuste isand"), Richard Roxburgh, Rachel Griffiths, Teresa Palmer ("Tuled surnuks"), Luke Bracey ja Sam Worthington ("Avatar")

"Hacksaw Ridge" on lugu sõdurist nimega Desmond Doss, kes ei teinud Teise maailmasõja kõige jõhkramate lahingute ajal mitte ühtegi püssilasku, kuid teenis oma kangelastegude eest Ameerika Ühendriikide Kongressi aumedali.

“Hacksaw Ridge” linastub 4. novembril.