Delfiga võttis ühendust üks lugejaist, keda hämmastas järjekord, mis teda maanteeameti Mustamäe büroos ees ootas, kui ta Saksamaalt ostetud autot arvele läks võtma.

"Kuna auto arvele võtmine algab angaarist registreerimiseelse ülevaatusega, suundusin sinna ja võtsin järjekorranumbri. Järjekorranumbril oli all kirjas kellaaeg 10:26 ja siis hakkas ootamine pihta", kirjeldab lugeja. "Minu kord jõudis kätte ja kui toimingud angaaris said tehtud, oli kell juba 13:52." Kontorisse arvele võtmist vormistama minnes sai ta pileti, mil oli kirjas 13:55. "Koos ootamise ja toimingutega sai kõik valmis kell 14:38."

"Alles hiljuti teatas maanteeamet väiksemate büroode sulgemisest, kuid sellega ei ole arvestatud, et nüüd suunduvad kõik need kliendid suurematesse keskustesse. Töötajaid on angaaris endiselt ainult kolm, nagu ka aastaid varem," rääkis lugeja.

Tema sõnul oli kohapeal ametnikega suheldes aru saada, et nad on probleemidest teadlikud. "Lohutati veel, et isegi vähe pidid ootama. Töötajad ise leiavad, et kui inimesed ei kaeba ja asja suure kella külge ei pane, ei muutu midagi." Lugeja sõnul ei tasu puhta kullana võtta ka maanteeameti juttu, nagu lahendaks selle probleemi aja eelnev broneerimine: "Esimene vaba aeg on alles kuu aja pärast, mis ei ole väga vastuvõetav, sest inimesed ei too endale autot selleks, et kuu aega ühistranspordiga liikuda."

Maanteeameti klienditeenindusjuhi Anne Nurmiku kommentaar:

„Kahjuks on meil tõesti järjekorrad Tallinna ja Saue büroo registreerimiseelses kontrollis, mis toimub selleks ettenähtud angaaris teenindusbüroo kõrval. Selle on põhjustanud töötajate haigestumised, ühe töötaja lahkumine ja lisaks on hetkel kasvanud hüppeliselt Eestisse toodavate kasutatud autode arv. Hetkel käivad Tallinna ja Saue büroodes abiks registreerimiseelset kontrolli tegemas teiste büroode töötajad.

Mitme konkursi tulemusel on meil õnnestunud leida uued töötajad, kes asuvad peatselt tööle. Paraku võtab nende atesteerimine veel natuke aega.

Kui sõiduk on juba Eestis registreeritud, siis saab toimingu teha koheselt büroode teenindussaalis või e-teeninduses. Büroode saalides järjekordi ei ole ja bürood töötavad täiskoormusel. Eelmisel nädalal teenindati Saue büroos 92% ja Tallinna büroos 72% inimestest vähem kui 15-minutilise ootejärjekorraga.

Mingil ajahetkel, näiteks lõunaajal ja esmaspäeval võib järjekord olla pikem, tulenevalt klientide valikutest büroo külastamisel. Teenindusbüroode külastamiseks soovitame siiski broneerida külastuse aja. Selleks, et tavaline järjekord samuti liiguks, saab broneerida päevast vaid osasid aegasid."