24. juuli öösel laekus häirekeskusele teade selle kohta, et Tartus Ülikooli tänaval löödi selga 26-aastast meest. Kohale saadeti kiirabi ja politsei.

Praegu olemasolevatel andmetel said Ülikooli tänaval kokku kaks tuttavat meest, kes on tükk aega tagasi tülli läinud. Üks neist lõi väidetavalt teist kahel korral matkakirvega selja piirkonda. Kiirabibrigaad osutas kannatanule esmaabi ning viis ta täiendavale kontrollile raviasutusse, kus leidis kinnituse fakt, et tegemist ei ole eluohtliku vigastusega, selgitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina Delfile.

Asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust. "Tänaseks on uurimisgrupi poolt tehtud mitmeid ülekuulamisi. On teada, et enne sündmuse toimumist on mõlemad osapooled alkoholi tarbinud. Avaliku korra raske rikkumise toimepanemises kahtlustatavana on üle kuulatud kaks meest – väidetav lööja ja tema tuttav, kes on lööja Ülikooli tänavale sõidutanud. Kahtlustatavate vahistamise taotlemiseks alust ei ole," kommenteeris kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtiv ringkonnaprokurör Toomas Liiva.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Tartu politsei.