Kemiche ja tema seni identifitseerimata kaaslane sundisid teisipäeval Prantsusmaal Normandias asuvas kirikus 85-aastase preestri Jacques Hameli põlvili ning lõikasid ta kõri läbi. Veretööst pääsenud nunnade sõnul filmisid mehed tegu mobiiltelefoniga ja pärast võigast veretööd korraldasid altari juures araabiakeelse "jumalateenistuse". Politsei tappis terroristid kirikust väljajooksmise hetkel. Mehed karjusid samal ajal "Allahu Akbar", vahendab välismeedia.

Nüüd on selgunud, et mõlemad mehed (kellest ühel oli kaasas nuga ja pomm ning teisel seljakott võltsrelvadega) olid ka terrorismivastase võitlemise üksuse nimekirjas.

19-aastane Kermiche oli vaatamata oma noorele eale jõudnud juba kanda vanglakaristust Prantsusmaal ja Šveitsis ning püüdnud võimudele teadaolevalt korduvalt Süüriasse ISISega liituma reisida.

Perekonnatuttav Jonathan Sacarabany rääkis The Independentile, et Kermiche kasvas üles Saint-Etienne-du-Rouvray piirkonnas. Pere oli pärit Alžeeriast ja Kermiche õde töötab Rouenis arstina ning nende ema on professor. Perekonnas oli ka veel Kermiche vend.

Pere oli hiljuti politseile Kermiche radikaliseerumisest rääkinud ja ta peeti mullu kinni, kui üritas minna venna passiga Süüriasse. Ta saadeti tagasi Prantsusmaale.

Kermiche vahistati märtsis terroriakti planeerimise eest, kuid ta lasti elektroonilise jalavõruga katseajale. Jalavõru oli päevas aga viis tundi deaktiviseeritud, mis võimaldas tal ikka koletu veretöö toime panna, teatasid politsei allikad meediale.

Kohalikud süüdistajad olid kevadel olnud mehe vabadusse laskmise vastu, kuid kohtunikud arvasid teisiti, kuna Kermiche oli noor mees, tal oli olemas pere ja kodu, talle paigaldati jalavõru ning ta pidi käima jaoskonnas ennast sagedalt näole andmas.

Teada on veel, et Kemiche sõbrustas vähemalt ühes ISISe hukkamisvideos üles astunud džihadisti Maxime Hauchard`iga. Võimud usuvad, et Hauchard ja Kermiche jõudsid enne esimese Süüriasse sõitmist 2013. aastal Normandias sõbruneda ja sealt tuli edaspidi ka Kermiche radikaliseerumine.

Prokurör Francois Mollinsi sõnul käib uurimine edasi ning mitu inimest on seoses rünnakuga ka arreteeritud.