Detektiiv Pikachu on "Pokemoni" universumis täiesti uus tegelane, kes astus esmakordselt üles veebruaris ilmunud Nintendo 3DS videomängus "Great Detective Pikachu". Lugu rääkis ühest Pikachust, kes soovis olla detektiiv. Ta kohtub poisiga, kes mõistab tema keelt ning üheskoos asutakse pokemonidega seotud müsteeriume lahendama.

"Pokemoni" seeria sai alguse 1995. aastal ning sellest ajast peale on materjali põhjal loodud animaseriaale ja - filme, video - , kaardi - ja lauamänge ning isegi mangasid.

Legendary Pictures pole videomängudel põhinevate filmide loomise vallas võõras. Stuudio aitas produtseerida Hiinas ülipopulaarseks osutunud filmi "Warcraft: Algus" ning nende käe all valmisid ka "Dead Rising" videomängude põhjal loodud "Dead Rising: Watchtower" ja "Dead Rising: Endgame". "Pokemoni" filmi produktsioon algab järgmisel aastal.

"Pokemon" pole ainuke mäng, mille põhjal valmib film või seriaal. Tulemas on veel "Tomb Raider", "Minecraft", "Assassin's Creed", "Tetris", "Borderlands", "The Last of Us", "The Division" ja "Battlefield". Juba on ilmunud "Angry Birds" ja "Warcraft: Algus"