Maja on noore omaniku käes 2014. aasta lõpust ning inimsäilmed tulid Delfi lugeja kinnitusel keldri betoonpõranda alt välja remondi käigus.

Rakvere

Luud toimetati Eesti kohtumeditsiini instituuti ekspertiisi ja Rakvere politseijaoskonna ennetus- ja menetlustalituse juht Joel Alla sõnul tuvastas ekspertiis, et nende kahe isiku surm võis saabuda 20-40 aastat tagasi. Ekspertiisi käigus ei tuvastatud vägivallale iseloomulikke vigastusi, mis annaksid alust kriminaalmenetluse alustamiseks.

Samuti ei andnud ekspertiis aimu, kes betoonpõranda alla maetud oli. „Riiklikus DNA-registris ei ole kadunuks jäänud isikute sugulaste profiilide seas ühtegi DNA profiili, mis saaks kuuluda nende tundmatute isikute lähisugulastele,“ ütles Alla Delfile.

Delfi andmetel tuvastas ekspertiis, et luud kuuluvad tundmatule naisele vanuses 45-50 aastat ja tundmatule lapsele vanuses 38. sünnieelsest nädalast kuni 6. sünnijärgse nädalani.

Leiu asukohaks olnud maja naaber aga teadis rääkida, et skeletid on pärit Teise maailmasõja ajast ja tulid esimest korda maa seest välja kõnealust maja ehitades, mis toimus umbes samal ajal, kui naaber oma maja ehitas.

Tollased noored majaehitajad otsustasid säilmed maamulda jätta ja betooniga katta.