Kesknädal avaldas täna loo pealkirjaga "Edgar Savisaar: Kuidas meile on üheksa kuud räigelt valetatud".

Loos kirjutab Savisaar, et "tunnistajate poolt antud ütlustest nähtub, et ei ole head põhjust minu ametist kõrvaldamiseks. Tegelikult ei ole üldse põhjust, sest ei ole ühtegi tunnistajat, keda kaitsta, kuna mul pole põhjust nende mõjutamiseks."

"Ma annan teile kõigile võimaluse tutvuda nende tunnistajate ütlustega, mis on alljärgnevalt kättesaadavad. Erinevalt kaitsepolitseiametist ja prokuratuurist eelistan mina avatud asjaajamist. Võib-olla ongi salastatud asjaajamine võimaldanud hoida mind eemal Tallinna linna juhtimisest kunstlikult loodud alustega. Lugege materjali, mille pärast on kõrvaldatud Eesti pealinna linnapea ametist tänaseks juba üheksaks kuuks. Vaadake, kas leiate selle tunnistaja ja need ütlused, mida minu ametist kõrvaldamise hinnaga on vaja kaitsta.

Mul on taas tekkinud seaduse kohaselt võimalus paluda eeluurimiskohtunikul kontrollida minu ametist kõrvaldamise jätkuvat põhjendatust. Eeltoodu valguses ma seda kindlasti ka teen," lisab Savisaar.

Loo alla on aga väljaanne kirjutanud järgneva: "Toimetuselt: Kesknädal avaldab tunnistajate ütlused Edgar Savisaare palvel."

Protokollid on kättesaadavad siit: