Newton ei nimetanud intervjuus konkreetset režissööri ega rolli, mille jaoks kandideeris, kuid kirjeldas täpselt, mis juhtus. Ühte rolli taga ajades nõustus ta režissööri palvel tulema uuesti näitlejaproovi. Kohale saabudes oli kõik kuidagi korrast ära - kaamera suunati näitleja seeliku alla ning režissöör palus tal oma rindu katsuda, sest tegemist oli nö. lembestseeni prooviga. Newton leidis, et kogu olukord oli väga imelik, aga kuna ruumis oli peale režissööri ka näitlejatega tegelev meeskonnaliige (kes oli naine), arvas ta, et nii peabki olema ning tegi, mida paluti.

Aastad hiljem selgus, et režissöör oli salvestuse endaga kaasa võtnud ja näidanud seda sõpradele pokkeriõhtutel. Seda tunnistas režissöör ise, kui sattus Thandie Newtoniga ühel filmifestivalil kogemata kokku. Ta oli silmnähtavalt purjus ning tunnistas endalegi ootamatult näitlejale kõik üles.

Praeguseks 43-aastane Newton on kahe lapse ema ning rahul kõigi oma karjäärivalikutega. Kolm Oscarit võitnud filmis "Kokkupõrge" ("Crash") osalenud Newton jagas oma lugu, et selliseid asju enam ei juhtuks.