Kohus otsustas Urmaselt võtta ära juhtimisõiguse kaheks kuuks ning avaliku korra rikkumise eest määras kohus otsuse tegemise kohtuvälises menetluses.

Kohus asus seisukohale, et video Urmase rikkumisest ei olnud monteeritud ja selle lavastamine oleks olnud ebaloogiline. Samuti arvas kohus, et tunnistajate ütlused olid adekvaatsed.

Mis puutub avaliku korra rikkumise süüdistusse, siis kohtu arvates võis kurika kasutamist tõlgendada ähvardusena ja kurikat ennast relvana. Kohus tühistas selles osas Urmase väärteos menetluse ning saatis materjalid politseile uue menetlusotsuse tegemiseks.

Politsei pressiesindaja sõnul hakkab poltisei sündmuse asjaolusid uuesti vaatama ja teeb selle põhjal ka otsuse.

Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

Mai keskel koostati liikluses raevutsenud Urmasele tunnistajate abiga ja teiste tõendite kogumisel saadud info alusel väärteoprotokoll ning süüdistusmaterjalid edastati otsuse ja karistuse määramiseks Harju maakohtule.

Juuni alguses toimunud istungil ennast ise esindanud Urmas taotles kohtult tunnistaja taandamist ja videoekspertiisi määramist. Mõlemad taotlused lükati aga tagasi ning kohus jätkas arutelu.

Kohtualune ütles toona, et kohtuasi on farss, ühtlasi tahtis ta tagasi võtta oma juhtunu järel politseis antud tunnistust, põhjendades seda sellega, et talle avaldati survet.

Tunnistus, mida Urmas soovis tagasi võtta, kirjeldas video vahendusel tuttavale olukorrale eelnenut ning seda, kuidas isik, keda ta hiljem kurikaga ähvardas, teda liiklusolukorras kiusas ega lasknud tal sooritada parempööret, kuigi ta näitas varakult suunatuld. Tema tunnistusele oli kohtutoimikus lisatud ka fotod. Lisanud oli need kohtualune ise, aga kui kohtunik küsis, kuidas ta need fotod sai, ütles ta, et ei mäleta.

Samuti soovis kohtualune taandada tunnistajat, kes liiklusolukorda pealt nägi, seda kirjeldas ning ütles, et tema turvatunne oli häiritud. Urmase sõnul oli tunnistaja ebausaldusväärne, sest andis valeinfot, esines kahe erineva nime all ja oli Facebookist saadud info järgi ähvardatud isiku sõber.

Kohtuväline menetleja ütles, et pole põhjust ähvardatud isiku ja tunnistaja ütlustes kahelda, sest need haakuvad omavahel ning mõlemad on kogu menetluse aja ja kohtus andnud ajas ja ruumis muutumatuid tunnistusi. Menetleja mainis ka, et mehed ei tundnud kohtualust.

Menetleja palus kohtualust karistada 15-päevase arestiga. Rahatrahvi ei pidanud ta teo ohtlikkust arvestades otstarbekaks. Samuti palus ta kohtualuse juhtimisõiguse äravõtmist viieks kuuks.

Sotsiaalmeedias levis 9. mai õhtupoolikult kasutaja postitatud video auto pardakaamera salvestusest, kus näha pöörast intsidenti Tallinna teedel.

Vaata sündmusest videot!