Täna kell 12 kogunes NO99 nõukogu, et kuulata uuesti Tiit Ojasoo selgitusi tema suhtes algatatud ja kokkuleppemenetlusel lõpetatud kriminaalasja osas, mille põhjuseks oli füüsilise vägivalla kasutamine naisterahva suhtes.

Nõukogu esimehe Tõnis Arro sõnul on vägivald lubamatu nii eraelus kui tööelus. “Tiit Ojasoo selgitused andsid meile küll arusaamise toimunust, kuid sellele teole ei saa olla mingit õigustust,” ütles ta.

Nõukogu otsustas, et Tiit Ojasoo jätkamine on võimalik vaid tingimuslikult, mis tähendab, et Ojasoo läbib poole aasta jooksul lepitusmenetuses ettenähtud tegevused ning lisaks leppis nõukogu kokku Ojasooga, et ta läbib psühholoogilise nõustamise programmi.

“Kuigi me oleme väljendanud Tiit Ojasoo jätkamisele toetust, on siiski selge see, et juhtumist tuleb teha tõsised järeldused välistamaks sarnaste sündmuste kordumine tulevikus. Nõukogu otsustab Ojasoo lõpliku jätkamise kuue kuu pärast, kui on täidetud esitatud tingimused,” selgitas Arro.

Arro sõnul ootas ta nõukogu esimehena kriminaalasja lahendust ning kuna kriminaalasi jõudis lepitusmenetluseni, ei olnud ta seni pidanud vajalikuks juhtumit eraldi arutada. “Mõistsime aga, et mittearutamine oli viga, sest juhtum omab laiemat tähtsust nii teatri juhtimise kui ühiskonna seisukohalt,” lisas ta.

Tiit Ojasoo kinnitas veelkord nõukogule, et kahetseb juhtunut ning vabandab nii kannatanud isiku ees kui kogu avalikkuse ees ning nõustub nõukogu tingimustega.