Varnas puhanud Eesti turistid ei pääsenud lubatud ajal kodumaale, sest SmartLynxi lennuk ei lennanud Tallinnast Varna poole algselt ettenähtud ajal.

Eile kell 15:30 väljuma pidanud lend saadeti Tallinnast teele alles öösel kell 00:25.

"Varna lennujaamas inimesed istuvad ilma igasugu infota, teada on vaid nii palju, et lend ei ole Tallinnast sõitu alustanudki. Lend pidi (Varnast - toim) väljuma kell 19.15," kirjeldas üks Bulgaariasse lõksu jäänud eestlane.

"Reisikorraldaja TezTouri infotelefonilt ei saa kedagi kätte ja reisiesindaja ütles selle peale, et tal pole ka enam midagi teha ja infoletist saate vett ja võileiba," lisas ta.

"Meie täiskasvanud saaks veel hakkama selle ootamisega, aga meie seas on ka väikseid lapsi, kellel kõik asjad (riided jne) on reisikohvrites, mille me oleme ära andnud juba!" kirjeldas lugeja olukorda.

"Normaalne jah? Ei mingit infot, istume teadmatuses ja ootame et ehk järgmine lennuk, mis tuleb on meie oma. Kes maksab kõik me lisakulud kinni?" küsis ta.

Kell 23 paiku lubati lennukit ootavatele inimestele võileibu ja vett pakkuda.

SmartLynx'i rikkis lennuk täna õhtul Tallinna lennuväljal
Lend Varnasse peaks väljuma 00:25 täna öösel.
Varna lennujaama tabloo annab lootust, et lend Tallinnasse väljub kell 3:25
Ka peale keskööd ei muutunud Eesti turistide olukord sugugi paremaks. Lugeja teatas, et nii Novatoursi kui ka TezTouri reisijad ei olnud majutatud hotellidesse. Inimesed olid sunnitud ööbima hoopis lennujaama põrandal.
Inimesed ööbisid Varna lennujaama põrandal

Flightradar24 kohaselt saabus lennuk Eesti reisijatega Tallinna lennujaama umbes kell 7:08.

Üle 12 tunni hilinenud lend maandus Tallinna lennujaamas