Artisti eralennuk pidi eelmisel nädalal Illinois's hädamaandumise tegema, kuna Prince tundis ennast pärast nädalatepikkust gripiga maadlemist kehvasti ning vajas kiiret arstiabi. Enne seda intsidenti oli ta tühistanud tervislikel põhjusel kaks kontserti.

Popstaar viibis haiglas vaid kolm tundi, misjärel arstid ta kodusele ravile lubasid ning järgmisel päeval kinnitas ta kontserdil üles astudes fännidele, et tema tervisega on kõik korras.

Neljapäeva hommikul kutsuti aga Prince'i Paisley Parki kodustuudiosse kiirabi ning Carveri maakonna šerif kinnitas, et üks inimene on lakanud hingamast. Selleks osutus Prince. Tal jäi pooleli "Piano & a Microphone" tuur.

Laulja leiti liftist teadvusetuna, kiirabiarstid püüdsid teda elustada, kuid see ei andnud tulemust ja artist tuli surnuks kuulutada. Ametlikku surma põhjust pole avaldatud.

Prince valitses lavalaudu juba 1982.aastast alates, mil ta oma läbimurdealbumiga "1999" maailmakuulsuse saavutas. Oma karjääri vältel pärjati teda lausa 7 Grammy auhinnaga. Looga "Purple Rain" pälvis Prince 1985.aastal parima filmiloo Oscari ning alates 2004.aastast kuulus ta ka Rock'n'Roll Kuulsuste Kotta.