Pood tegutses möödunud aasta artiklini suurema kärata ja poeomanikule endale teadmatagi, et suurfirma logo kasutamine ja oma poe IKEAks nimetamine ei ole ilma vastavate lubade ja lepinguteta võimalik. Tundub, et loogika ja filosoofia äritegemise võimalikkusest on Lasnamäel muu maailma omast pisut erinev.

Poe taga seisva firma Mainpoint OÜ juhatuse esimees Andre Eidel teemat kommenteerima ei nõustunud. "Mul on praegu väga kiire," ütles Eidel, kuuldes, et kõne tuleb Delfi toimetusest ning küsimus puudutab Lasnamäe kanalis ilutsevat plakatit, mis reklaamib Idakeskuses tegutsevat võlts-IKEA poodi. Mees lisas, et võib teemal kommentaare jagada uuel nädalal. Lisaküsimusele, et mida oskab ta öelda IKEA logode tagasiilmumisest avalikku ruumi, katkestas ta pärast pisemat mõttepausi kõne.
Mul on praegu väga kiire...
Andre Eidel

Kauplus, mis aastataguse saaga lõpuks tunnistas, et on kaubamärgi varguse toime pannud, eemaldas Idakeskuse fassaadilt logo ning keskuse koridori, kaupluse sissekäigu kohale ilmus uus nimi - Finca Mööbel.

Küllap pärast suurema kära vaibumist asetas liba-IKEA uksele varem kaupluse sissekäiku päist ehtinud IKEA logo tagasi, kuna teadis, et mööblimüügi edu pandiks on tuntus ning maailmakuulsa logo lehvitamine aitab müügile olulisel määral kaasa. Seda hoolimata pisiasjast, et tegemist on teadliku kaubamärgi vargusega.

Loe ka Eesti Päevalehe aastatagust lugu sellest, kui poe olemasolust esimest korda Eesti meedias räägiti:

Tallinna kaubanduskeskuses müüb kaupa liba-IKEA pood

Pood on end sisse seadnud Tallinnas Lasnamäel asuvas Idakeskuses.

Idakeskuses asuv pood usub IKEA kaubamärgi tooteid müües, et selleks polegi luba tarvis.
Loe edasi...

IKEA esindaja Niclas Bengtsson kinnitas aastataguses Eesti Päevalehe loos, et sellist käitumist ei sallita. „Inter Ikea Systems B.V on rahvusvaheline IKEA kaubamärgi omanik, selle loomiseks on aastaid kulutatud palju ressursse ja energiat,” rääkis ta. Kõik kaubamärgi kasutamist puudutavad konfliktid lahendatakse siiski rahumeelselt.

„Kuna kaubamärgile on läbi aastate kulutatud niivõrd palju ressursse, arvame, et kõigil on õigus õiglasele ärile. Me oleme vastu ebaseaduslikele äridele, mis kasutavad IKEA kaubamärki ilma meie nõusolekuta,” rääkis ta.

Bengtsson lisas, et juba käimasolevaid juhtumeid ja seda, kuidas konkreetne olukord lahendatakse, ta kommenteerida ei saa.

Loe ka Ärilehes ilmunud samateemalist lugu:

Metamorfoos: vale-IKEA ütles IKEA nimest lahti

Lasnamäel tegutsenud nn vale-IKEA pood vahetas nime. Poe omanik Andrei Eidel ütleb, et nüüd on nende nimeks Finca Mööbel.
Loe edasi...