Mitu tundi kestvat saadet võis nimetada improvisatsiooniliste elementidega lavastuseks, kus Venemaa juht kuulas ära rahva mured ning vastas mõnikord ka eraelulistele küsimustele.

Tänavu läks saade eetrisse 14. korda. Jagame natuke statistikat.

*Esimene otsesaade oli eetris 2001. aasta 24. veebruaril, kui Putin oli kaheksa kuud presidendina töötanud. Küsimuste ja vastuste voor kestis 2 tundi ja 20 minutit. Kõik hilisemad saated on nõudnud rohkem aega. Reeglina on otseliini kestus olnud 3-4 tundi.

*Esimest korda jäi saade ära 2004. aastal, selle asemel toimus Kremlis hiiglaslik pressikonverents.

*Aastatel 2008-2011 vastas Vladimir Putin kodanike küsimustele Venemaa peaministrina. Pealkiri ja formaat jäid samaks, ent alates 2008. aastast edastab saadet üksnes telekanal Rossija.

*Esimesest kümnest saatest seitse toimusid detsembris, kaks oktoobris ja üks septembris.

*2012. aastal jäeti saade teist korda ära. Putini pressisekretäri Dmitri Peskovi sõnul otsustati saade nihutada soojemale ajale. Sellest ajast peale toimub otseliin aprillis.

*Kõige kauem kestis saade 2013. aastal, mil president vastas küsimustele 4 tundi ja 47 minutit järjest. Selle ajaga jõudis ta vastata 85 küsimusele.

*Kõige rohkem vastuseid jõudis Putin anda 2011. aasta otsesaates, kus 4 tunni ja 33 minuti jooksul kõlas 90 küsimust ja vastust.

*Mullu saatsid televaatajad kanalile üle kolme miljoni küsimuse, mis on senine rekord. Eelmisel aastal vaatas saadet rohkem kui 8 miljonit inimest.