Ühe näpuliigutusega suleti 60 aastat käigus olnud liin, millega inimesed olid harjunud sõitma Tartusse, aga ka Kambjasse tööle, koolitusele, arstile ning muul otstarbel.

Kõlleste vallavanem Andrus Seeme rääkis teisipäeval Põlva lehele, et inimesed helistavad kogu aeg valda ning on väga mures. Paljudel ei ole autot ning nad ei tea, kuidas edaspidi Tartusse saab.

Ta on veendunud, et bussi otseühendus Krootuse ja Tartu vahel peaks säilima, sest sõideti antud bussiga Tartusse tööle ja ka tagasi. Krootusel elab koos ümberkaudsete küladega üle 600 inimese.

Kõnealust liini on läbi aegade teenindanud erinevad bussifirmad, teiste seas ka Taisto, kes teatas liini sulgemisest 2012. aastal. Viimane vedaja oli aga MTÜ Ilumetsa Rongipeatuse Sõbrad, kes alustas liini teenindamist 2013. aasta juulis.

Refereeritud artikli täisteksti loe siit.
Sulgemisplaane peavad teisedki
"Kaugliine avatakse või suletakse pidevalt. Põlva maakonnas on viimasel ajal suletud mitmeid kaugliine ja juba on ka teada, et liinide sulgemisplaane peavad veel mõned vedajad.


See on meie maakonnale väga suur probleem. Maavalitsusel on sellises olukorras ainukeseks võimaluseks püüda lahendada olukorda maakonnaliinidega nii palju kui võimalik, kuid iga kaugliini asendamiseks lisatav maakonnabussi liinikilomeeter tähendab seda, et samas mahus tuleb sulgeda mõni teine maakonnaliin, kuna riigi maakonnale eraldatud liinikilomeetrite arv on igaks aastaks kindlaks määratud.


Nii ongi meil ainus variant teha halbadest valikutest parim. Maavalitsus on ka suhelnud eravedajatega ja teinud neile üleskutseid võtta suletud kaugliinide teenindamine üle, kuid seni tulemusteta.


Eravedajaid on Põlvamaa liinidele üha raskem meelitada, kuna uue ühistranspordiseadusega võtab vedaja liini alustades endale kaheaastase vedamiskohustuse, mille jooksul sõiduplaani ei tohi muuta.


Nii napibki vedajatel julgust liine teenindada, kuna kardetakse suurt majanduslikku kahju, sest töösse võetud liini sõitmist peab jätkama ka siis, kui sõitjaid napib ja kulud tulusid ületavad," kirjutas Põlva maavalitsuse peaspetsialist Maikl Aunapuu maakonnalehele.