Umbes tunnikese poes viibinud teismelised asetasid oma kotid leti lähedale seina äärde põrandale, et rahulikult poodelda. Vähem kui 10 minutit poes viibinud eakas naine ostis ühe neist ära, kirjutab Meie Maa.

Kotist ilma jäänud neiu palus abi Facebooki grupis "Märgatud: Saaremaal", kus seadis üles turvakaamera ekraanitõmmise käekotiga poest väljunud naisterahvast. Eile lõunaks oli seda postitust jagatud 400 korda.

Poest soovitati kliendil politsei poole pöörduda, et kott tagasi saada.
Kotist ilma jäänud tüdruku isa palus ostjal kott tagasi tuua, et koolilaps oma asjad tagasi saaks ja arusaamatus oleks lahendatud.
Osav kotiomandaja
Olukorra tegi veelgi kummalisemaks see, et tüdruku dokumendid toimetas koti ostnud naine eile kooli, Kuressaare gümnaasiumisse, kuid kõik muu jättis endale

“Turvakaameras on teie pilt olemas. Varem või hiljem jõutakse teieni. Tagastage see,“ sõnas isa pahaselt. Ta tõdes, et olukorra tegi veelgi kummalisemaks see, et tütre dokumendid toimetas koti ostnud naine eile kooli, Kuressaare gümnaasiumisse, kuid kõik muu jättis endale.

"Kotis olid - rahakott, pinal, kätekreem ja muud asjad. Dokumendid ja pangakaardi sain tagasi, aga sularaha, rahakotti ja teisi asju mitte," täpsustas tüdruk. Eile päeval kella kaheks oli koti ostja tuvastatud.

"Me vaatasime iga natukese aja tagant. Ja just selle minuti jooksul, kui me ei vaadanud, siis ta otsustas seda teha," rääkis noormees, kes oli neiuga koos poes olnud.

Sarnaseid juhtumeid on olnud ka varem

"Ja siis, kui me juba ise maksma läksime, ütles müüja, et ta müüs 15 minutit tagasi minu koti maha," sõnas neiu.

Humana kaupluse info- ja projektijuht Mari-Helene Kaber tõdes, et tegu on ääretult kahetsusväärse juhtumiga. Samas tunnistas ta, et mõistab, kuidas eksitus juhtuda sai.

"Kuna meil on tegu kasutatud asjade kauplusega, siis tõesti on ka varem selliseid juhtumeid olnud, et inimene jätab oma riided kuhugi stange või leti peale ja siis järgmine inimene läheb vaatab, et ah-ah, väga huvitav mantel, ma soovin selle ära osta," seletas infojuht.

Hinnasiltide olemasolu kohapealt tõdes infojuht, et Humana kaks kauplustes, nagu on ka Kuressaare kauplus, on päevahinnad ja kõikidel asjadel hinnasilti ei olegi.

Loe edasi Meie Maast, mida ostja kliendi kotiga enne poest väljumist tegi.