Nüüdseks on selgunud, et politsei ignoreeris kahte esimest hädaabikõnet ning bänd jäi tervelt tunniks ajaks jääkülma vette lõksu, vahendab The Sun. Päästeamet reageeris alles kolmanda kõne peale, sest valveoperaator ei märganud koheselt õnnetust ja seega hilines nende vastus 24 minutit.

Rootsi politsei sai esimese kõne kell 2.17 ja teine järgnes 10 minutit hiljem. Alles kell 2.41 teatas üks pealtnägijatest, et bändi auto on sillalt alla sõitnud ning politsei ruttas seepeale sündmuskohale.

Politsei pressiesindaja Kjell Lindgren kommenteeris asjaolusid järgnevalt: "Selline informatsioon ei löö meid kohe verest välja. See oli tavaline tegus pühapäeva hommik."

Lisaks paljastas uurija Lars Berglund väljaandele DailyMail avarii õõvastavaid detaile: "Auto esiistmetel viibinud reisijad surid koheselt, kui nad silda tabasid. Tagaistmel viibinud noormeestel polnud aga turvavööd kinnitatud ja seega lendasid nad autos ringi. Kahel neist olid surmavad peavigastused, kuid ühe hoop polnud nii järsk ja tema vigastused polnud väga tõsised. Tema suri jääkülmas vees sisemise verejooksu kätte."

Rootsis festivalil esinenud Inglismaa bändi Viola Beach liikmed hukkusid, kui noored muusikud koos mänedžeriga öösel väljuvale lennule kihutades avanevalt sillalt alla sõitsid, eirates teemärgistusi ning sõites maha teepiirded.