Noored Põlissoomlased tahavad Helsingi Jätkäsaari asumis asuvasse Läänesadamasse saabuvad Tallinna laevad suunata Vuosaari kaubasadamasse. Jätkäsaarisse võiksid idee kohaselt saabuda hoopis Rootsist tulevad laevad, vahendab Kauppalehti.

Noorte põlissoomlaste hinnangul oleks see mõistlik samm õhureostuse seisukohalt ning vähendaks ka kesklinnasisest liikluskoormust.

Põlissoomlaste noorteorganisatsioon usub, et Helsingi Jätkäsaari asumi ülekoormatus kasvab veelgi, kui ehitustööd rannikul lõppevad ning sinna peatselt valmivad kodud uute elanikega täituvad.

„See oleks loomulik samm ka selles mõttes, et Vuosaaris on just valminud uus sadam, millel on hea ühendus kiirteedega. Ka oleks reisijateliiklust kerge korraldada, jätkates metrooliini Vuosaarist sadamasse," lisas noorte Põlissoomlaste esimees Toni Ahva.

Lisaks käidi välja idee, et praegu Katajanokka sadamasse saabuvad Rootsi laevad võiksid Vuosaarisse viidavate Tallinki laevade asemel hakata saabuma Jätkäsaarisse.

„Laevaliiklus Rootsi suunalt ei ole võrreldav Tallinnast tuleva liikluskoormusega, sest Rootsi laevu saabub Soome oluliselt harvem. Kui Rootsist saabuvad üksikud reisid tuua Jätkäsaari sadamasse, saaks Katajanokka terminali ala hakata elamu- ja äripindadeks edasi arendama. See oleks võit kõigile osapooltele," lisas organisatsiooni juht Oskar Viding.