Läti politsei sai informatsiooni järjekordse juveelipoe relvastatud röövi kohta Prahas Europolilt eelmise aasta sügisel. Tšehhi politsei palus Läti kolleegidelt abi röövlite isikute tuvastamisel, sest olid andmed selle kohta, et kurjategijad võivad ringi liikuda Läti numbritega autoga, vahendab Läti Delfi.

Kiiresti suudeti arvatavate röövlite isikud kindlaks teha. Selgus, et need on Daugavpilsi ja Liepāja elanikud, kes on varem süüdi mõistetud eriti raskete kuritegude eest. Mõlemad vabanesid vanglast 2015. aasta alguses.

Kahtlusaluste telefonikõnede ja liikumise analüüsi käigus tekkis Läti politseil kahtlus, et need isikud võivad olla osalenud ka teistes kuritegudes: relvastatud röövis ja röövikatses Varssavis ning juveelipoe relvastatud röövis Tallinnas.

Kahtlusaluste kinnipidamisoperatsiooni planeerimine toimus Haagis Läti, Eesti, Poola ja Tšehhi politseinike ning Europoli osavõtul.

22. veebruaril toimusid üheaegselt Daugavpilsis ja Liepājas vahistamised ja läbiotsimised. 1985. ja 1980. aastal sündinud kahtlusalused vahistati. Nende juurest leiti relvad, röövide käigus kasutatud riided, osa röövitud juveelitoodetest ja palju muud.

Asja uurimine jätkub.