Meie kaubandusse jõuavad nad enamasti kuivatatuna, kusjuures väljanägemine on neil kõike muud kui atraktiivne. Tegemist on inetu pruunika krimpsus viljaga, mille võlu ilmneb alles teda proovides - kuivatatud viigimari on üks magusamaid puuvilju maailmas.

Kuivatatud viigimarjades on lausa 65−70% süsivesikuid, sh rohkelt puuviljasuhkruid, samuti kiudaineid. Valke ja rasvu on paari protsendi piires. Niiskusesisaldus sõltub kuivatamismeetodist ja on keskmiselt 20%. Viljad on küll üpris kaloririkkad, 250−300 cal/100g , kuid rohked kiudained tekitavad kiiresti täiskõhutunde. Seega sobivad nad hästi kiireks vahepalaks.

Kuivatatud viigimarjades leidub ohtralt kasulikke kaaliumi-, fosfori- ja magneesiumiühendeid ning arvestataval määral vaske, tsinki, ja rauda. Vitamiinidest leidub B-rühma vitamiine ning karotenoide ehk A-vitamiini sünteesi eelühendeid. Kõik eelnimetatu on organismile vägagi kaulik ja seda eriti just talveperioodil, mil vitamiine ja mineraalaineid pole väga laialt saada.

Kuivatatud viigimarju tasub ikka taskus hoida - vajadusel saab neist kiiret ja tervislikku energiat enne või peale trenni või raske tööpäeva keskel.

Pkemalt saab viigimarjast ja tema kasutamisest lugeda SIIT.